BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

Cerablus'ta DEAŞ ile YGP arasında çatışma

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgesinde bulunan Cerablus'ta çatışmalar bir kez daha şiddetlendi. DEAŞ ile YPG güçleri arasında başlayan ve şiddetlenen çatışmalarda YPG güçlerinin ağır yenilgi aldığı iddia edildi.

Abone ol

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgesi Cerablus'ta DEAŞ ile YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin ağır kayıp verdiği iddia edildi.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki Kilis ile Mürşitpınar arasında kalan Cerablus bölgesinde PYD ile IŞİD güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

YPG AĞIR KAYIP VERDİ İDDİASI

Bölgeden gelen haberler yoğun çatışmayı doğrularken taraflara yakın kaynaklar farklı iddialar ortaya atıyor. YPG'ye yakın kaynaklar çatışmalarda IŞİD'in çok sayıda kayıp verdiğini iddia ederken DEAŞ'a yakın kaynaklar ise bir köye sızma girişiminde bulunan YPG'nin çok sayıda kayıp vererek geri çekildiğini iddia ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bazı gazeteler ve internet sitelerinde, Türkiye'nin Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bazı birlikler ile Cerablus'a girmeye hazırlandığı, bu operasyonla beraber bölgeyi hem DEAŞ güçlerinden temizlemek hem de bölgenin YPG denetimine girmesinin engellenmek istendiği iddia edilmişti.