BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Cepten yersek Yunanistan oluruz

“Sizin oraların nesi meşhur?” başlığıyla Antalya'da başlayan fuara katılan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ilginç açıklamalarda bulundu...

Abone ol

“Sizin oraların nesi meşhur?” temasıyla başlayan fuar 1 Mayıs’a kadar Antalya EXPO Center’da açık kalacak. Ücretsiz olarak gezilebilen fuarda 50’ye yakın oda ve borsanın katıldığı fuarda 111 stantta yöresel ürünler sergileniyor.

Fuarın açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de 130 yörenin ürünü tescil aldığını hatırlatarak şöyle dedi:
“Yunanistan’ın 86 tescilli ürünü varken, bizim sadece 1 tane. Mersin’in cezeryesi, Erzincan’ın tulum peyniri, Antakya’nın künefesi, Kayseri’nin mantısı nerede? Türkiye elindeki değerlere sahip çıkmalı. Sahip çıkmazsak hazırdan yiyen oluruz. Hazırdan yersek komşumuzun başına gelen bizim de başımıza gelir. Anadolu pazarını dünyaya açmak için bu fuarla ilk adımı attık.”

Kayseri’den pastırma-sucuk, Çanakkale’den Ezine peyniri, Hatay’dan künefe, Burdur’dan ceviz ezmesi, Muğla’dan mandalina gazosu, Silifke’den turşu, Gelibolu’dan Mevlevi tatlısı, Van’da uçkun gibi ürünlerin sergilendiği fuarda Antalya Güçbirliği Holding’in Topkapı Rakı’nın standında tadım tersleri yoğun ilgi görüyor. Şanlıurfa standında sıra gecesi ekibi Urfa türkülerini çalıyor, çiğköfte yoğruluyor, fıstık dağıtılıyor.

Beş zincir alım ekibi yolladı

Real, Metro, Genpa ve Kipa market zincirleri fuarda hem stant açtı hem de alım ekipleri gönderdi. Market zincirlerinin alım ekipleri stantları dolaşarak üreticilerden bilgi alıyor. Turizm acenteleri de fuara turist getirecek.