BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cep telefonunda sahte uygulamalara dikkat!

Akıllı telefonlarınıza uygulama indirirken ya da satın alırken dikkat edin.

Abone ol

Akıllı telefonlarınıza uygulama indirirken ya da satın alırken dikkat edin. Sahte uygulamalar nedeni ile mağdur olan cep telefonu kullanıcıları sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle “Arkadaşınızdan ya da hiç tanımadığınız birinden e-posta ya da mesajla gelen uygulamayı ve resmi uygulama dükkanlarındaki popüler uygulamaların sahtelerini” yüklemeyin diye uyardı.

Hackerler yine iş başında. Akıllı cep telefonu kullanıcılarının dikkatlerini çekmek için popüler uygulamaların tasarımına benzettikleri sahte uygulama linklerini e-posta ya da mesaj ile gönderdikten sonra birçok kişinin bilgisi, telefon numarası ve banka bilgileri gibi önemli dosyalara erişim sağladılar. Bununla da yetinmeyen hackerlar özel tarifeli hatları arayarak cep telefonu sahiplerinin haberi olmadan bu servislere erişmelerine neden oldular. İşte akıllı telefonlarına sahte uygulama yükleyen şikayetçilerin cep telefonu kullanıcılarına uyarıları şöyle:

Arkadaşlarınızdan Gelen E-Postalara İnanmayın

“Arkadaşlarınızdan e-posta ya da sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile gönderilen tavsiyeleri dikkate almayın. Hackerlar arkadaşınızın hesabından haberi dahi olmadan size uygulama gönderebiliyorlar. E-posta ya da mesaj üzerinden gelen linkten uygulama indirmeyin. Bunlar sizi sahte sitelere yönlendiriyor.Böylece kişisel bilgilerinizi ele geçirip sizi mağdur edebilirler.”

Popüler Uygulamaları İnceleyin

Resmi uygulama dükkanlarında dahi sahte uygulamalar olabiliyor. Uygulamayı indirmeden önce mutlaka araştırma yapın daha önce uygulamayı indirmiş kullanıcıların yorumları size yol gösterecektir. Siz uygulamayı indirdikten sonra cihazınızı enfekte edebilirler. Böylece tüm özel bilgilerinize hatta banka bilgilerinize ulaşabilirler. Aynı zamanda haberiniz olmadan başka sitelere bağlanarak, özel tarifeli hatları arayarak bu servislere erişim sağlayabilir.Bu da size kabarık bir telefon faturasına neden olabilir.”