BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51

Cengiz Çandar ve diğer liberal yazarlar tehlikenin farkında mı?

Cüneyt Özdemir'i açık açık hedef göstermesinin başka nedeni yok. Ahmet Altan'a köpürmesinin de nedeni de bu!

Cengiz Çandar endişeli!

Diyor ki:

- Sıra bana gelecek!

Sanki ortalık biraz duruldu. "İmralı süreci" mutlu sonla bitmeseydi, Cengiz Çandar endişesinde haklı çıkabilirdi. Ancak, bu Cengiz Çandar'ın kellesinin alınmayacağı anlamına gelmesin. Azıcık bir diş gösterme, her şeyi ters yüz edebilir!

Yani...

Çandar için tehlike çanları çalmaya devam ediyor!

                        ***

Neden biliyor musunuz?

İktidar kanadı, Çandar veya bir başka liberal yazarın, AK Parti tabanını etkilemesini istemiyor çünkü. AK Parti iktidarını yıllardır destekleyen liberal yazarların geri çekilmesi  AK Parti'ye oy veren kesimi acayip etkiliyor! Başbakan bunun farkında olduğu için kızıyor. Cüneyt Özdemir'i açık açık hedef göstermesinin başka nedeni yok. Ahmet Altan'a köpürmesinin de nedeni de bu!

Mehmet Altan'ın Star'dan gönderilmesi de, bu tahammülsüzlüğün bir parçası!

Liberal yazarların, safını değiştirmemesi de Erdoğan'ın kızgınlığını arttıran bir başka etken. Kemal Kılıçdaroğlu ile bir olsalardı, MHP'nin değirmenine su taşısalardı, Erdoğan'ı kızdırmaları bu kadar kolay olmazdı. 

Diyorlar ki:

"İktidar baskısı olsaydı, Yılmaz Özdil'in kellesi giderdi!"

Doğrudur!

İktidar, Özdil'in kellesine hiç talip olmadı!

Can Ataklı, Mustafa Mutlu ve iktidara karşı "düşmanca" muhalefet eden kim varsa, AK Parti tabanını etkilemiyor! Hal böyle olunca, en başta Yılmaz Özdil olmak üzere, iktidara karşı olan ne kadar yazar varsa özgürce yazabiliyor!

Hepsi birer Emin Çölaşan çünkü...

                       ***

Cengiz Çandar gibi liberal yazarlar da özgür. Saf değiştirmeden, özgürce yazdıkları içindir onları hedef haline getiren. Hasan Cemal'i, dilsiz cellatlara boğduran özgürce yazmak istemesiydi. Çandar'ın, "sıra bana da gelecek" endişesinin nedeni de bu!

Tehlikenin farkında!

Hem saf değiştirme...

Hem de iktidar vur!

Üstelik inanırlığını kaybetmeden!

Şimdi söyleyin, iktidar bu yazarların kellesini almasın da ne yapsın?

Paykasa Satın Alma işlemlerinizi kesinlikle Resmi Satış Şirketlerinden gerçekleştirin ve satın aldığınız Paykasa Pin kodlarınızı üçüncü şahıs kişiler ile kesinlikle paylaşmayın.