BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

Cenazeler üzerinden PKK mitingi!

Fransa'da öldürülen PKK'lılar için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlenecek.

Abone ol
Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda üç kadının öldürülmesini protesto ekmek için bugün Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen PKK yandaşları protesto yürüyüşü düzenledi. Bu arada cenazelerin Diyarbakır'a getireleceği belirtildi. 
 
Gösteri öğle saatlerinde Paris'in Gare de L'est tren garından başladı ve Colonel Fabien Meydanı'nda sona erdi. 
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Leyla Zana, Aysel Tuğluk ile Fransız Yeşil Partinin eski liderlerinden Dominique Voynet gösteriye katıldı. Demirtaş, Almanya'da bir programa katılmak üzere gösteri yürüyüşünden erken ayrıldı. 
 
Kışanak, gruba hitaben yaptığı konuşmada, ''Katiller bulunana kadar sesinizi yükseltmeye devam edin'' ifadesini kullandı.
 
Gösteride sık sık PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldığı gözlendi.
 
Fransız polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteri yürüyüşünde PKK pankartları ve terör örgütü liderinin posterleri taşındı.
 
CENAZELER TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK
  
AA muhabirin edindiği bilgiye göre, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri gelecek hafta Türkiye'de defnedilecek.
 
Ölenlerin ailelerinin talebi üzerine Sakine Cansız Tunceli'de, Fidan Doğan Elbistan'da, Leyla Söylemez ise Diyarbakır'da defnedilecek. Cenazelerin tamamı Fransa'dan önce Diyarbakır'a gönderilecek burada ayrıca öldürülen üç kadın için bir tören düzenlenecek.
 
Ölenlerin otopsi işlemlerinin tamamlanıp, cenazelerin ailelere teslim edilmesinden sonra, defin işlemleriyle ilgili tarihin kesinleşmesi bekleniyor.
 
Fransız yetkililerin, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin, cinayetlerin aydınlatılması için yaptığı yardım talebine bugün olumlu yanıt verdiği ve Türk yetkililerden öldürülen kişilerle ilgili bilgi isteği öğrenildi.
 
Türkiye'nin Paris  Büyükelçiliği'nin gelen talep üzerine, öldürülen kişilerle ilgili bilgileri Fransız makamlarına aktardığı öğrenildi.
 
Ölenlerin ailelerinin, cenazelerin Türkiye'ye gönderilmesi konusunda şu ana kadar Paris Başkonsolosluğu'na başvurmadıkları bildirildi.