BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Cemil Çiçek'ten korkutan 'koalisyon' uyarısı

TBMM Başkanlığı görevini dün CHP vekili Deniz Baykal'a devreden Cemil Çiçek, "Koalisyon süreci uzarsa hayat durur, vatandaş alışveriş bile yapmayabilir" diye açıklama yaptı.

Abone ol

25. TBMM açılışı ve yemin töreni öncesi, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a, 'geçici' sıfatıyla üstlenmesi kaydıyla,  Meclis Başkanlığı görevini devreden Cemil Çiçek, koalisyon tartışmalarına ilişkin çok konuşulacak yeni bir bakış açısı ortaya koydu. Çiçek, vatandaşı adeta uyardığı açıklamasında, 'Koalisyon süreciuzarsa hayat durur, vatandaş alışveriş bile yapamayabilir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Meclis’teki makam odasında buluşturan Cemil Çiçek, o buluşmadan sonra ilk kez, TBMM Başkanı olarak son kez seçim değerlendirmesi yaptı. Çiçek, erken seçim yerine hükümetin kurulması gerektiğini savundu.i.

Habertürk’ten Saliha Çolak’a konuşan Çiçek, siyasilerin birbirlerini suçlamalarının ve atışmalarının geçmişte kalması gerektiğini belirterek "Artık sorumluluk zamanı. Anayasal süreç işleyecek. Uzaktan yapılan konuşmalar ve çağrıların yerini resmi temaslar alacak. Liderler arasında daha yoğun temaslar gerçekleşecek" diye konuştu.

cemil-cicek-deniz-baykal.20150624101016.jpg 

İşte Çiçek'in o açıklamaları:

"YENİ VE TEMİZ BİR SAYFA AÇILMASI LAZIM"

Sertlik, siyasetçilere bir şey kazandırmaz. Sertliğin nelere yol açtığını hep birlikte yaşadık. Meclis’te geçen dönem neler oldu? Ağza alınmayacak laflar söylendi. O lafları söyleyenler şimdi Meclis’te yok. 100’e yakın milletvekili belki de bir daha gelmemek üzere gitti. Siyasete olumlu katkılar yapmayan, sertlikle sonuç almaya çalışanlar bir süre sonra ortalıkta görünmüyor. Yeni, temiz bir sayfa açılması lazım. Herkes bunun önemini anlarsa, her şey çok güzel olacak.

"SÜRECİN BAŞLAMASI VE SONUÇLANMASI CUMHURBAŞKANI'NA BAĞLI"

"Seçimden çıkan iki gerçek var. Birincisi, hiçbir parti tek başına iktidar çıkaramadı. İkincisi de, Anayasa’ya göre önemli yetkileri olan bir Cumhurbaşkanı gerçeği var. Hükümetin kurulması için sürecin başlaması ve sonuçlanması, Cumhurbaşkanı’na bağlı. Siyasi parti liderlerinin de bu gerçek üzerinde hareket etmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı eleştirilebilir ama bunların nezaket ölçüleri içinde yapılması gerekir."

"SÜREÇ UZARSA HAYAT DURUR"

"İş dünyası, iç ve dış ekonomik çevreler, bürokratından memuruna çalışanlar ve vatandaşlar hükümet kurma sürecinin sonuçlanmasını bekliyor. Bürokratlar imza atmaktan çekiniyor. Süreç uzarsa hayat durur. Vatandaş alışveriş bile yapmayabilir. Siyasetçilerin buna bakarak sorumluluk alması lazım."