BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,88
HABER /  GÜNCEL

Cemil Çiçek'ten çok sert PKK çıkışı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek "Şimdi DEAŞ'e karşı savaşıyor görüntüsü altında PKK'nın terör örgütü olduğu göz ardı edilemez" dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kobani'de DEAŞ'e karşı savaşan PKK'nın terör örgütü olduğunun göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Terör örgütü PKK'nın 40 yıldır, bölge insanını katlettiğini söyleyen Çiçek, "Bize göre terör örgütü akreptir ve fırsat bulduğunda sokar ifadesini" kullandı.

Resmi ziyaret için Fransa'da bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde bir basın toplantısı düzenledi.  Paris'te Ocak ayı başında yaşanan terör saldırılarında Türkiye'nin en net tavrı koyan ülkeler arasında yer aldığını belirten Çiçek, bu bağlamda terörle mücadelede tek bir ülkenin çabalarının yetersiz olduğunun uluslararası bir çabanın gerekliliğinin ortaya konulduğunu vurguladı. Çiçek, Türkiye'nin uzun süredir bu uluslararası işbirliğini dünyaya anlatamaya çalıştığını ama bu işbirliğinde de terör örgütleri arasında ayırım yapılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Tek bir ülkenin gayreti terör belasını defetmeye yetmiyor. Türkiye 30 senedir yaşadığı acı tecrübelerden sonra tüm dünyaya anlatmaya çalıştı ama yeterli sonucu elde edememiştik. Gelinen bu noktada herkes uluslar arası işbirliğine vurgu yapıyor. Bizim açımızdan bakıldığında terör örgütleri arasında bir ayırım yapmak doğru değil. Terör terördür. Bunun önüne arkasına cümle koymak, şarta bağlamak doğru değil. Biz diyoruz ki 'terörün her türlüsüne karşıyız.' Dolayısıyla yalnızca tek bir terör örgütünün üzerinde durmamak lazım. Yaşadığımız coğrafyada tek terör örgütü DEAŞ değil. Ondan daha evvel, bizim 40 bin vatandaşımızı katleden PKK terör örgütü var. Şimdi DEAŞ'e karşı savaşıyor görüntüsü altında PKK'nın terör örgütü olduğu göz ardı edilemez, ona meşruiyet kazandırılmaz. Bize göre terör örgütü akreptir, fırsat bulduğunda herkesi sokar."

Fransa'ya uzun zamandır Meclis Başkanlığı düzeyinde ziyaret yapılmadığını belirten Çiçek, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyaretinden sonra ikili ilişkilerin canlandığını bu canlanmanın, ekonomik ilişkilerin de canlanmasına yol açtığını bildirdi.

"PERİNÇEK DAVASI SİYASETE ALET EDİLMESİN"

AİHM'de görülen "Doğu Perinçek Davası"nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Çiçek "Perinçek Davası"na Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) hukuki açıdan yaklaşması gerektiğini söyledi. "Türkiye'nin Ermeni halkıyla bir sorunu yok. Esas mesele diasporanın dünyada Ermenistan'ın da politikalarını ipotek altına alan bir karalama kampanyasını sürdürmesidir" diyen Çiçek, bazı grupların da bu karalama kampanyasından nemalandığını, adeta bu olayı bir ekmek kapısı haline  getirdiklerini ifade etti.

Paris saldırılarından sonra Fransız basınında yer alan Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlayamadığı yönündeki iddialar hakkında da konuşan Çiçek, her ülkenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizerek "DEAŞ saflarında savaşan 80'den fazla ülkeden terörist var. Türkiye kendi imkanlarıyla 7800 civarında kişiyi Türkiye'ye giremezler listesine aldı. 30'u Fransız vatandaşı olmak üzere, bin 100'den fazla kişi de sınır dışı edildi. Böyle bir kaos ortamında bu problemin çözümünü tek başına Türkiye'ye yüklemek haksızlık olur. Kaynak ülkeleri kendi vatandaşlarını iyi takip etmeli. Anadolu'da bi tabir vardır; 'herkes kısrağını kısa bağlasın.' Kendi kısrağını serbest bırakıp birilerini suçlamak gerçeği değiştirmez" diye konuştu.