BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Cemil Çiçek koltuğu beğenmedi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'Camiler dini eğitim açısından da önemli bir görev ifa ediyor' dedi.

Abone ol

Gölbaşı Bahçelievler Mahallesi'nde yaptırılan Yunus Emre Camisi ve Kültür Merkezi'nin açılışına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kaymakam Raşit Zengin ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafın karşılandı.

Törenin düzenlendiği cami avlusunda gelen Çiçek, burada kendisi için protokol kısmında ayrılan siyah deri koltuğu bırakarak yanındaki koltuğa oturmayı tercih etti. Tören boyunca da Çiçek için ayrılan siyah deri koltuk boş kaldı.

Çiçek, törende yaptığı konuşmada, önemli bir iş için Gölbaşı'na geldiklerini belirterek, ''3 aylar da girdi bereketli bir ay... Emeği geçen birçok kişi var, herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Çiçek, şöyle devam etti:
''Zamanın kendisi, mekanın kendisi söylenecek her şeyi söyler. Aklı olan herkese bu eser bir şey söyler, gözü olan bu eserlerde çok şey görür, kulağı olanda işitir. Çok şükür aklımızda var, gözümüzde var, kalbimizde var. Mühim olan bu eserin verdiği mesajı iyi anlamaktır. İkincisi, bu eserleri yapmak önemlidir. Ama içerideki söylenenleri yapmak, eseri yapmaktan daha önemlidir. Sıkıntımız bu eserlerin yapılmasında değil, içeride söylenenlerin hayatımıza bir türlü intikal etmemesindedir. Allah içeride neyi emreder, biz dışarıda neyi yaparız ona bakmak lazım. Onun için camileri süslüyoruz, muhteşem binaları yapıyoruz. Bunlar, bu ülkenin tapularıdır. Kültürümüzün en güzel örnekleridir.''

Caminin açılış kurdelesini kadın kesti

Camilerin aynı zamanda halka açık okullar olduğuna dikkati çeken Çiçek, ''Biz çok okuyan bir toplum değiliz. Müslümanlığımız buradaki dinlemelere dayanıyor. Onun için camiler dini eğitim açısından da önemli bir görev ifa ediyor'' dedi.

Konuşmaların ardından Çiçek, açılış kurdelesini keserken çevresinde sadece erkeklerin olduğunu görünce, ''Camiye erkekler olduğu kadar kadınlarda gidiyor. Burada kadın da olmalı'' dedi.

Çiçek, bu sırada davetliler arasında bulunan bir kadını yanına çağırarak, kurdeleyi birlikte kesti.

Törene İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi, Ankara İl Müftü Yardımcısı İlyas Dilbaz ile vatandaşlar da katıldı.