BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

Cemil Bayık'tan ultimatom: Türkiye Irak olur!

Çözüm sürecine dair kritik açıklamalar yapan Cemil Bayık, hükümetin üstüne düşen yapmaması durumunda Irak ve Suriye'den sonra Türkiye'nin de savaş alanı haline geleceğini söyledi.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, diken.com'dan Frederike Geerdink'e verdiği da çözüm sürecinin geleceğine dair kritik açıklamalarda bulundu.

Bayık ‘Kürt meselesini eski yöntemlerle ele almaya devam etmesi‘ halinde Türkiye’ye ‘topyekun gerilla savaşı‘ uyarısında bulundu. Bayık’a göre, barış görüşmelerini hükümet yerine hala MİT’in yürütmesi ve bugüne kadar sürece yasal zemin kazandırılmaması, Türkiye’nin ‘eski yöntemleri’ne işaret ediyor.

"SAVAŞ PATLAK VERİRSE SUÇLU PKK OLMAZ!"

‘Türkiye’nin söylediği nedir?‘ diye soran Bayık, şu yanıtı veriyor:

”Şunu söylüyor: ‘Kürt sorunu diye bir sorun yoktur, bu sorunu PKK icat etti, PKK bir terörist hareket, dolayısıyla terörist bir hareket güvenlik güçleriyle karşılanır, güvenlik güçleriyle sorun çözülür.’ Şimdiye kadar MİT’in ötesine geçen bir görüşmeye girmemelerinin sebebi de bu. Çünkü girerlerse sorun siyasi hale gelir; bir halkın demokrasi ve özgürlük sorunu olur.’’
Bayık, eğer Türkiye’de böyle bir gerilla savaşı patlak verirse bunun suçlusunun PKK olmayacağını savunuyor ve örgütün, silahlı mücadelenin başladığı 1984′ten bu yana uyduğu dokuz ateşkesi
hatırlatıyor. 

BÖYLE GİDERSE GERİLLA SAVAŞINA GİRİLİR

”Biz çok sabırlı davrandık” diyen Bayık, şöyle devam ediyor:

”Çözüm için o kadar çok yöntem önerdik ki. Şimdi top onların sahasında. Eğer bir çözüme geçmişteki yöntemlerle ulaşmak istiyorlarsa, bunu yapamayacaklarını açıkça söylüyorum. Eğer bu şekilde davranırlarsa, istesek de istemesek de artık gerilla savaşına girilir.

TÜRKİYE IRAK'IN DURUMUNA DÜŞER! KENDİLERİ BİLİR!

Ve Türkiye’nin her tarafı savaşla kaynıyor. Suriye’de, Irak’ta savaş var. Bir de Kuzey Kürdistan’da (Türkiye’nin güneydoğusunda) savaş patlak verirse, acaba Türkiye’nin hali ne olur? Belki de Irak’ın durumuna düşer. Onun için kendileri bilir. Biz Türkiye’nin böyle bir duruma düşmesini istemiyoruz ama gelişmeler bizi böyle bir noktaya sürükleyebilir. Ve işler bu noktaya gelirse, sorumlusu biz olmayacağız.”

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN