BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cemevi'nin üzerine çarpı atılmış

Erzincan iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan bir belgede cemevinin üzerine çarpı atılmış...

Abone ol

Erzincan iddianamesinin ek klasörleri içinde yer alan (5-1 klasör 74. sayfa) bir belge 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de sanık olduğu davada Aleviler'in nasıl fişlediği gözler önüne serildi.

Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner'in emri altında çalışan Erzincan'daki bazı jandarma subay ve astsubayları alevileri fişlediği ortaya çıkmıştı.

Zaman'dan Ayşe Tosun'un haberine göre Erzincan İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olan Üsteğmen Ersin Ergut'ta ele geçerilen bir bilgisayardaki dosyada ŞEMA isimli bir dökümanı inceleyen polis, ilginç bilgilerle karşılaştı. ŞEMA isimli word dosyası incelendiğinde dosyanın şifreli olduğu görüldü.

Dosyanın şifresi kırıldığında şifrenin komando olduğu tespit edildi. Dosya incelendiğinde iki sayfadan ibaret olduğu, "HACI BEKTAŞ YÖNETİM KURULU" başlıklı beş kişinin kimlik ve adres bilgilerinden oluşan bir liste, listenin devamında ise bir harita olduğu ve bu harita üzerinde bir noktanın cemevi olarak işaretlendiği görüldü.