BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cemalnur Sargut'la 'açık denizlere yolculuk'

Nefes Yayınevi Tasavvuf Sohbetleri Serisi'nden Cemalnur Sargut'un "Açık Denize Yolculuk" kitabı 11 Temmuz günü okuyucularla buluştu.

Abone ol

Mana içre mana yolculuklar vardır. Seyir halinde iken görünen, her şeyden okunan; ayet ayet aşktır. Hazreti Mevlana "Aşk bir denizdir, gökyüzü bu denizde bir köpük…" buyurmaktadır. Aşk denizinde boğulmadan seyir ise ancak bir mürşid-i kâmilin rehberliğiyle mümkündür.

Son yüzyılın mutasavvıflarından, ilim ve hilim deryasında gönülleri dolaşan Cemalnur Sargut, Nefes Yayınları'ndan çıkan "Açık Deniz'e Yolculuk" kitabı ile bizi aşk denizine davet ediyor.

Bu davetiye, aşk denizinin hakikat ehli yol göstericilerinden Ken'an Rifâî ve onun irfan sofrasından beslenerek nicelerini besleyen Sâmiha Ayverdi'nin Muhammedî ahlak ile muhabbeti birleştiren manalarını içermektedir.

başliksiz-1.20140804142257.jpgAçık Deniz'e Yolculuk, mana insanlarından Sadık Yalsızuçanlar ile gönül ehli Cemalnur Sargut'un "Açık Deniz" isimli televizyon programı ile başlayan ve sayfalara nakşolup şimdilerde okuyucularını bekleyen Muhammedî bir sohbettir. 

Allah aşkını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in yolu çerçevesinde yaşayan Ken'an Rifâî'nin "Tasavvuf akademilerde öğretilmelidir." düsturunca Cemalnur Sargut'un yurt içi ve yurt dışında atmış olduğu adımlar da konu edilmektedir. 

Akıcı üslubuyla 17 bölümden oluşan "Açık Deniz'e Yolculuk", edebî, ahlaki, ilmî meseleleri aşk ile yoğurarak tevhidi, nefis terbiyesini, teslimiyeti, hizmet ve ibadet hakikatini Hazreti Mevlana, İbn-i Arabî, Niyâzî Mısrî gibi velilerin ışığıyla okuyucuyu aşk denizinde manevi bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Açık Deniz'e Yolculuk adlı çalışma, Cemalnur Sargut imzasıyla, yol ehline, gönül ehline, dinleyecek can kulağı olanlara doğru 'yolculuğa' çıktı…