BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  GÜNCEL

Cemal Kaşıkçı'nın cesedi için Yalova'da arama yapılıyor

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın cesedi için jandarma ve polis ekipleri Yalova'da lüks bir villada arama yaptı. Suudi Prensle arkadaş olduğu belirtilen villanın sahibinin Türkiye'ye gelen cinayet timi ile telefon görüşmesi yaptıkları aramanın bunun üzerine yapıldığı kaydedildi.

Abone ol

YALOVA'nın Termal ilçesinde uzun bir aranın ardından yeniden Cemal Kaşıkçı hareketliliği yaşanıyor. Sabah saatlerinde 2 malikanede başlatılan arama çalışması 7 saattir sürüyor. İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu ve konsolosluk lojmanlarında yapılan aramaların ardından yapılan en kapsamlı aramada uzman kriminal ekipler her iki malikanenin de özel bölümleri olup olmadığını araştırıyor.

3750 metrekare alana sahip malikanenin bahçesindeki 3 adet su kuyusu da polis ekipleri tarafından didik didik aranıyor. Su kuyularındaki suların tahliyesinin ardından ekipler merdivenle kuyulara inip iz aramaya başladı.

Öte yandan en kapsamlı aramanın yapıldığı Suudi Prensin arkadaşı olduğu iddia edilen Suudi işadamına ait malikanenin 2014 yılında Muhammed Alfozan ve Muhammed Alsuhai isminde iki kişi adına tarla olarak satın alındığı imar izni olmayan bölgeye kaçak olarak inşa edildiği iddia edildi.

Aramanın yapıldığı diğer malikanenin ise yine aynı tarihte Omary Turizm Gıda Tic. Aş. Tarafından satın alındığı imar izni bulunmayan ve elma bahçesi olarak görülen alana yine kaçak olarak inşa edildiği ortaya çıktı. Kaçak malikanenin girişindeki duvarda asılı bulunan Kral Salman ile veliaht prensin fotoğraflarının asılı bulunması dikkat çekti.

Ekiplerin Yalova'daki villayı neden aradıkları ise gün içinde ortaya çıktı. Cemal Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürülmesi için Türkiye’ye gelen 15 kişilik infaz timinden bir kişi, cinayetin işlendiği 2 Ekim’de Suudi Arabistan uyruklu iş adamını telefonla aradı. Yalova, Termal’deki villanın sahibi olan iş adamıyla yapılan görüşme hakkında bilgi edinilemedi. Ancak Suudi iş adamının o tarihte yurt dışında olduğu öğrenilirken, Türkiye’ye kısa süreli ziyaretlerde bulunan söz konusu iş adamının son 2 aydır Türkiye’ye gelmediği ileri sürüldü.

DRONE DA KULLANILDI
Kokuya duyarlı köpeklerin desteğiyle yapılan arama çalışmasında dronelarda havadan görüntü aldı.

Cemal Kaşıkçı'nın cesedi Yalova'da aranıyor Kuyuya odaklanıldı

Cemal Kaşıkçı'nın cesedi için Yalova'da arama yapılıyor