BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.431,17
HABER /  GÜNCEL

Cemal Hünal'dan cirit şov

İstanbul Atlı Okçuluk ve Tarihi Atlı Savaş Sanatları Kulübü, Kağıthane Belediyesi'nin davetiyle Sadabat cirit sahasında gösteri yaptı.

Abone ol

İstanbul Atlı Okçuluk ve Tarihi Atlı Savaş Sanatları Kulübü ve kulüp başkanı oyuncu Cemal Hünal, Kağıthane Belediyesi'nin davetiyle Sadabat cirit sahasında gösteri yaptı.

Kulüp başkanı oyuncu Cemal Hünal objektiflere renkli pozlar verdi. Atın üstünde ayağa kalkan ve boynuna defalarca öpücük konduran Hünal düzenledikleri gösteri ile ilgili olarak, "Bizim halkımız tarihini çok seven bir halk. Tarihine çok meraklı, özellikle geçtiğimiz yıllarda merakı artmış bir halkımız var. Bu çok güzel. Bir sürü Osmanlı canladırması yapılıyor. Sanatta biliyorsunuz biz de bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bir grup arkadaş atlı savaş sanatları ile ilgilendiğimiz için Osmanlı savaş sanatlarını hayata geçirip halkın beğenisine sunuyoruz" dedi.

Süvari geleneklerini tekrar hayata geçirmenin dünyada da yayılan bir akım olduğunu belirten Hünal geçen 3 sene içerisinde 25-26 tane gösteri yaptıklarını söyledi. Atlı kılıç, okçuluk, mızrak, kamçı ve çeşiktli dövüş sanatlarının yapıldığı gösteri yaklaşık bir saat sürerken,  Oyuncu Cemal Hünal'ın at üstünde hedefe ok atarken gösterdiği performans izleyicilerden bol alkış aldı. Gösteri sonunda Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç katılımcılara teşekkür ederek hediye verdi.