BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

Cemaatten 17 Aralık'la ilgili bomba iddia

Gülen cemaatinin Türkiye'deki önde gelen isimlerinden GYV Başkanı Mustafa Yeşil'den 17 Aralık operasyonu açıklaması.

Abone ol

Gülen cemaatinin Türkiye'deki kurumsal yapılarından birin olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, 17 Aralık operasyonunun AK Parti hükümetinin işi olduğunu iddiasında bulundu.

Operasyonun cemaatle alakasının olmadığını söyleyen Yeşil, "İnsanın aklına bazen şu bile geliyor, acaba bu iradi bir hamle miydi ki, bunun arkasından bu kadar büyük ve köklü değişimler ve operasyonlar yaşandı?" diye konuştu.

Yeşil, operasyonu kimin yaptığını anlamak için bundan kimin fayda sağladığına bakmak lazım diyerek hükümeti işaret etti.

Al Jazeera Türk'e açıklamalarda bulunan Yeşil, şunları söyledi.

17 ARALIK DERSHANELERDEN SONRA CEMAATİN BİR HAMLESİ MİYDİ?

Dershanecilikle ilgili bir hamle yapıldı. Belirli bir makul sürece gelmişti olay. Ben şimdi bakıyorum da 17 Aralık acaba bundan sonra yapılan ve takip edilen takvime, bugün gelinen noktaya baktığınız zaman yani insanın aklına bazen şu bile geliyor, acaba bu iradi bir hamle miydi ki, bunun arkasından bu kadar büyük ve köklü değişimler ve operasyonlar yaşandı?

Şunu diyorum arkadan yapılanlara baktığımda insanın aklına böyle bile gelebiliyor.

KİMİN FAYDALANDIĞINA BAKMAK LAZIM!

Yeşil, bir olayın failini anlamak için “Bundan kimin fayda sağladığına bakalım” önermesini mi savunuyorsunuz? sorusuna ise çarpıcı bir yanıt verdi:

"Tabii ki onu diyorum."

7 SAAT SÜREN BAKANLAR KURULU TOPLANTISI

Dershanelerle alakalı süreçte biliyorsunuz yedi saat süren bir bakanlar kurulu toplantısında "Bir yıl sonrasındaki süreçte değerlendirelim’’ kararı çıkmıştı. Normal süresi içinde tekrar müzakereler olur, makul dönem olabilir anlayışı düşünüldü. Şimdi bu süreçle bunun birbiriyle bağlantılı tutulmasının bir kere Hizmet'in bu manadaki beklentisi açısından ters. Neden diyeceksiniz? Hâlâ daha yargıdaki, emniyetteki birilerinin dediği gibi ispatlanamamış otonom yapı üzerinden iş tanımlanmaya çalışılırsa bu dediğiniz mantık çok doğal. Zaten emniyette ekip var, yargıda ekip var. Eee dolayısıyla burada dershanelerle alakalı bu adamların canı sıkıldı, bu ekip niye boş dursun, bunlar da atak yaptı. Bu çok düz bir mantık. 2010 yılından bu yana hazırlanan zihni hazırlığın çok tabii vardığı bir neticedir bu:

A eşittir B, B eşittir C ise üçüncü önerme çok tabii çıkar, o da A eşittir C.

GYV BAŞKANI MUSTAFA YEŞİL'İN RÖPORTAJININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

35208.jpg