BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.424,08
HABER /  GÜNCEL

Cemaatte meğer işsizlik sıfırmış yerleştikleri yerlere bakın!

FETÖ darbe kalkışması sonrası, örgütle bağlantılı oldukları belirtilen binlerce kamu çalışanı açığa alındı. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nda açığa alınan personel sayısı 21 bin 738'e ulaştı.

Abone ol

Terör örgütü FETÖ'nün darbe kalkışması sonrası kamudaki operasyonlarda sürüyor. En kritik yerlere sızan cemaatçiler birer birer temizleniyor.

MEB'te açığa alınan personel sayısı 21 bin 738'e ulaşırken, İçişleri Bakanlığı'nda görevden alınan 8 bin 777 çalışan arasında 30 vali ve 3 bini rütbeli 4 bin 774 polis açığa alındı.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası aralarında Başbakanlık, TBMM ve bakanlıkların da bulunduğu pek çok kamu kurum ve kuruluşunda görevden alma ve uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

NEREDE KAÇ KİŞİ GÖREVDEN ALINDI İŞTE LİSTESİ

Anadolu Ajansı, Çankaya'daki Başbakanlık ek binada görevli 257 personelin görevden uzaklaştırıldığını ve kimliklerinin alındığını bildiriyor. Görevden uzaklaştırılan personelden 230'unun raportör, 19'unun uzman, 6'sının müşavir, 2'sinin hukuk müşaviri olduğu belirtildi.

TBMM'de de soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, aralarında TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci'nin olduğu çok sayıda üst düzey bürokrat görevden alındı.

En fazla görevden almanın gerçekleştirildiği bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) oldu.