BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.244,95
HABER /  MEDYA

Cemaatte kumarhane istifası Ekrem Yalvak'tan açıklama

Kumar oynadığı görüntüleri ortaya çıkan Samanyolu Holding Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak istifa etti.

Abone ol

Cemaatin televizyonu olarak bilinen Samanyolu televizyonunda Ekrem Yalvak depremi. Star gazetesi yazarı Cem Küçük imzasıyla dün manşete taşınan haber ortalığı karıştırdı.

Habere göre 3 yıldır düzenlik aralıklara Kıbrıs'a kumar oynamaya giden Yalvak'ın 1 milyon dolar para kaybettiği belirtiliyordu. Haberde Yalvak'ın çeşitli tarihlerde otele giriş çıkışlarını gösteren kayıtlar yer alırken, yine Kıbrıs'a giderken kendisine eşlik edenlerle ilgiili şok iddialar dile getiriliyordu.

EKREM YALVAK KUMARDA-1
EKREM YALVAK KUMARDA-2

Kritik gelişmeyi bugünkü yazısında duyuran yazar Cem Küçük, haber sonrası cemaatten gelen tepkileri değerlendirdi.

Yalvak'ın aylık kazancını gündeme getiren Cem Küçük, "Milleten himmet adı altında toplanan paraların nereye harcanmış olduğu da belgelenmiş oldu"diye yazdı. İşte o yazının ilgili bölümü:

Ekrem Yalvak: Aşiret ağasıyım, şahsi param

Öte yandan “Himmet paralarını kumarda yedi” haberine iddiaların merkezindeki Yalvak'tan sert tepki geldi. Samanyolu'nun parasını ya da himmet parasını kullandığı iddiasının iftira olduğunu söyleyen Ekrem Yalvak, “Mensubu olduğum aşiretin ağası olarak cebimdeki parayla seyahat etmeye, istediğim otellerde kalmaya imkânlarım yeterlidir. Kişilik haklarıma ağır saldırı oluşturan bu iğrenç yazı, haber değil ancak haysiyet cellatlığıdır. Bu iftira üzerinden çalıştığım işyerine çamur atılmak istenmektedir.” dedi

EN BÜYÜK İHANETİ KENDİ TABANINA YAPTI

"Nitekim Ekrem Yalvak dün akşam itibariyle bütün görevlerinden istifa etti. Olayları yalanlayamadı. Gerçeği kabul etti. Paralel yapının medyasının üst düzey yöneticisi aslında en büyük ihaneti kendi tabanına yaptı.

ASLINDA O KURUMDAKİ HERKES NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR

Haber yayınlandıktan sonra paralel yapı mensupları panikten aptallaştılar. Biri çıkıp da haber yalan diyemedi. Diyemez de zaten. Çünkü haberin doğru olduğu net. Deliller, görüntüler ortada. Şimdi kara kara düşünüyorlar ne yapacağız diye. Kimi paralel gazete ve televizyon çalışanları “Ben Ekrem Yalvak’ı tanımıyorum” diyor. “Bazıları gerçek mi acaba” diye aklınca tedbir alıyor. Aslında o kurumdaki herkes neyin ne olduğunu biliyor.

YALVAK'IN AYLIK KAZANCI BELLİDİR

Samanyolu TV’de Mali İşler Koordinatörlüğü yapan Ekrem Yalvak’ın aylık kazancı bellidir. Üç aşağı beş yukarı bu işlerde çalışanların aldıkları maaş net. Ama adam üç yıldır düzenli aralıklarla Kıbrıs’a gidiyor ve kumar oynuyor. Milleten himmet adı altında toplanan paraların nereye harcanmış olduğu da belgelenmiş oldu. Öğretmenlerden, memurlardan toplanan yardımların kimlerin keyfi için harcandığı da kayıtlara girdi."

SAMANYOLU'NDAN AÇIKLAMA

Samanyolu Yayın Grubu'nun avukatı Fikret Duran da yazılı açıklamayla habere tepki gösterdi. Samanyolu'nun ‘himmet' ya da başka ad altında para toplamadığını belirten Duran, haberde adı geçen Yalvak'ın da kurum adına para çekme dahil hiçbir harcama yetkisinin bulunmadığını kaydetti. Duran, kurum gelirlerinin reklamla karşılandığının, mali faaliyetlerinin devlet organları ve bağımsız kuruluşlarca denetlendiğini ve tamamen şeffaf olduğunu kaydetti. Açıklama özetle şöyle: “Samanyolu Yayın Grubu'nun mali ve idari yapısı tamamen Türk Ticaret Hukuku ilkeleri çerçevesinde yapılandırılmıştır. Haberdeki, kuruma gelir olması amacıyla ‘himmet' ya da başka bir adla para toplandığı iddiası kesinlikle asılsızdır ve gerçek dışıdır. Söz konusu personelin, Samanyolu Yayın Grubu'nun paralarını şahsi amaçla kullandığı iddiaları asla doğru değildir."

İŞTE YALVAK'I İSTİFAYA GÖTÜREN O HABER VE GÖRÜNTÜLER

KPSS 2015 SORU VE CEVAPLARI NASILDI?