BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.423,32
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin Yargı'daki İmamı o mu?

İddialar inanılmaz boyutlarda. Deniliyor ki her birimde bir imam var. Emniyetteki Kozanlı Ömer... Yargıdaki isim ise...

Abone ol

İNTERNET HABER - Cemaatin Emniyette ve Yargıda imamı mı var? Sabah Gazetesi'nin iddiasına göre Emniyet'teki İmam Kozanlı Ömer...

Şimdi ise yeni bir iddia ortalıkta dolaşıyor. Hükümetin hazırladığı HSYK taslağına itiraz açıklaması yayınlayan bir hukukçu için 'Yargı'daki Cemaat imamı o' iddiası var.

İddiaya göre bu kişi HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici... Peki bu itham doğru mu? Hamsici neden hedef oldu, gerçekten Cemaatin Yargı'daki imamı mı?

AHMET HAMSİCİ CEMAAT İMAMI MI?

Bu sorunun yanıtını Hürriyet si yazarı Taha Akyol veriyor. Akyol, 'Cemaat İmamı' denilen Hamsici'nin saygın bir hukukçu olduğunu belirterek iddialar için şunları yazdı;

"Ben hayatımda Sayın Hamsici ile iki defa karşılaştım. İkisi de HYSK’nın düzenlediği uluslararası ve akademik nitelikte sempozyumlardı. Hamsici bilhassa “yargının tarafsızlığı” konusuna önem veriyordu.

YAKIN DA SİYONİST DE ÇIKAR

Adalet camiasında da çok saygı duyulan bir isim olduğu için, 2010 yılında, yeni HSYK’nın itibarına katkıda bulunsun diye Ahmet Hamsici başkanvekili yapılmıştı.
Şimdi “imam” ilan edildi! Yakında Siyonist falan da çıkarsa şaşırmayın!

Hamsici’nin kendi adına bildiri yayınlaması, olsa olsa mesleki disiplin sorunudur. Fakat bildirisinde, bir hukukçunun feryadı halinde ortaya koyduğu Anayasa’ya aykırılıklar konusunda maalesef teklifi destekleyen hukukçulardan çıt çıkmıyor!

AHMET HAMSİCİ KİMDİR?

Kamuoyunun gündemine geçen hafta 'kişisel görüşümdür' diyerek yaptığı 66 sayfalık açıklamayla damga vurdu.

Gündemi sarsan açıklama Hamsici tarafından 'kişisel' olarak duyurulsa dahmethamsici.jpga kamuoyu tarafından HSYK'nın ültimatomu olarak görüldü.

Hükümete yakın bir gazetenin 'Cemaatin Yargıdaki İmamı' olmakla itham ettiği Ahmet Hamcisi kimdir?

1 Eylül 1963'te Ankara’da doğdu. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Sason Hakimliği, Sulakyurt Hakimliği, 19 Mayıs Hakimliği, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

19 Eylül 2008 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay Üyeliğine seçildi. 16 Şubat 2009 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi başkanlığına Ekim 2010 tarihinde HSYK üyeliği ve ardından da HSYK Başkanvekilliğine seçildi. Evli ve iki çocuk babası.



yeni̇-hsyk-yasasi.jpg