BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.481,35
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin vakfından Davutoğlu'na yanıt

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı-GYV'dan yapılan en son açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert dille yanıt verildi.

Abone ol

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı-GYV, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Cemaat PKK ile işbirliği yapıyor" göndermesine sert dille yanıt verdi.

Açıklamada,  "Sayın Başbakan’ın bile önünde yeterli bilgi ve belge olmamasına rağmen, kamuoyunu bu tür asılsız iddialarla meşgul ederek, adeta cambaza bak oyununu oynayarak, bu çirkinplanın bir parçası olmayı tercih etmektedir" denildi.

İşte Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı 'nın yaptığı basın açıklaması şöyle:

Son bir yılda yaşanan gelişmeler giderek artan bir netlikte göstermiştir ki, siyasi iktidar kendi aleyhindeki gündemi değiştirmek için büyük bir çaba sarf etmekte ve bu hedefe ulaşmak için her yolu mubah görmektedir.

KÜBA'DAKİ CAMİ

Bu gayeden hareketle, Küba’da hiç inşa edilmemiş bir caminin sanki varmış gibi dile getirilmesi, ecdadın kullandığı alfabenin ilköğretim okullarında öğretilmesinin bir var oluş-yok oluş meselesi gibi kamuoyuna takdim edilerek suni gündem oluşturulması, hakkında hiç bir delil olmayan pek çok kişinin büyük bir gürültüyle gece yarıları gözaltına alınmaları, akıllara bir perdeleme ve hedef saptırma gayretlerini getiriyor.

İktidarın kontrolündeki medya, bir yıldır neredeyse her gün Hizmet Hareketi’ni birbirinden garip suçlamalarla itham etmekte, buna mukabil devletin tüm imkânları ellerinde olan hükümet, mahkemelere ikna edici bir delil sunamamaktadır.

Ne zaman, AKP hükümetinin hukuk dışı uygulama ve yolsuzlukları kamuoyunda tartışılmaya başlansa, AKP yetkilileri öncekilerden daha fantastik ve daha mantık dışı iftiralarla Hizmet Hareketi’ni gündeme getirmektedir.

Bu iftiralar serisine en son Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Hizmet Hareketi PKK ile birlikte hareket ediyor” ithamı eklenmiştir. Devlet sorumluluğu, böylesi vahim bir iddia ile bir sivil toplum hareketini kitlelerin hedefi haline getirmek yerine, hukuki mekanizmaları devreye sokarak iddiaların ispatını gerektirir. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan’ın bile önünde yeterli bilgi ve belge olmamasına rağmen, kamuoyunu bu tür asılsız iddialarla meşgul ederek, adeta cambaza bak oyununu oynayarak, bu çirkinplanın bir parçası olmayı tercih etmektedir.

Hizmet Hareketinin ‘PKK ile işbirliği’ yaptığını iddia etmek, bütün gerçekleri tersyüz etmekten öte bir şey değildir.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTILAR 

Bizzat hükümetin iradesi ve yargının talimatı ile KCK operasyonlarını yapan polisler, akıl sınırlarını zorlayan paralel yapı yakıştırması ile tutuklanmışken, şimdi de Hizmet Hareketi’nin ‘PKK ile işbirliği’ yaptığını iddia etmek,bütün gerçekleri tersyüz etmekten öte bir şey değildir. Hâlbuki Oslo görüşmeleri medyaya sızdığında bizzat Başbakan Erdoğan önce, ‘PKK sızdırdı’ diye beyanda bulunmuş, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra da suçu Hizmet Hareketi’ne atmıştır.

Hükümetin emir ve iradesinde olan medya, bir yandan “Hizmet Camiası barışı sabote ederek çözüm sürecini baltalıyor” iftirasını işlerken, diğer yandan da milliyetçi hassasiyetlere sahip olan seçmene “Hizmet, PKK ile hareket ediyor” mesajı vererek bütün etik kurallarını yerle bir etmektedir.

Hükümet, PKK ile yürüttüğü müzakerelerde; verdiği sözlerin gerçekleşmemesinin PKK tabanında, gerçekleşmesi halinde ise ülkenin diğer kesimlerinde oluşturacağı sıkıntıların altından kalkılamayacak kadar ağır olduğunu görmüştür. Bu yüzden de siyasi ve hukuki sorumluluktan kaçarak, meseleyi alışkanlık haline getirdiği paralel yapı bahanesine bağlamıştır.