BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  SEÇİM

Cemaatin vakfı Erdoğan'a destek listesinde!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın Erdoğan'a destek listesinde Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı da var.

Abone ol

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a desteğini ilan etti.Ancak destek için hazırlanan panoda, onursal başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın adının yer alması dikkat çekti.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin karşısına geçen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) yönetim ve icra kurulu başkanı Hamza Akbulut, hazırlanan basın açıklamasını okudu.

TGTV üyesi olduğu belirtilen dernek, STK ve vakıfların adlarının bulunduğu ve üzerinde "Başbakanımız, cumhurbaşkanı olsun, Milli irade hakim olsun" yazan pano önünde yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Üye kurumlarıyla bütün Türkiye'yi kuşatan TGTV, ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu seçimle ilgili görüşlerinin paylaşma sorumluluğu vardır. Yaklaşmakta olan seçim ülkemiz için çok önemlidir. Tarihin bir dönüm noktasıdır. Bu seçimle milletimiz, cumhurbaşkanını kendi seçecek ve vesayet sistemi son bulacaktır. Seçilen başkan , doğrudan halka karşı sorumlu olacak. Hesap verme mesuliyetiyle hareket edecektir. Bir takım baskı grupları cumhurbaşkanını etkisi altına alamayacaktır. Türkiye'nin önemli iç ve dış sorunları vardır. Bazı uluslararası güçler ve onların uzantıları, Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını, huzur bulmasını istememektedirler. Seçilecek cumhurbaşkanının kaybedecek bir dakika zamanı yoktur.

Cumhurbaşkanı sorunlarının üstesinden gelebilecek çalışma kapasitesine, bilgi ve tecrübeye sahip olmalıdır. Dünya mazlumlarının umudu olan Türkiye'nin önünü açacak, ufuk sahibi, halkın seçimi ile gelmiş bir cumhurbaşkanı ülkemize yeni bir dinamizm kazandıracaktır. Milletimizin refahının artması, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkması için çok çabaya ihtiyaç vardır. Yeni sivil anayasa büyük bir ihtiyaçtır, mutlaka yapılmalıdır. Türkiye'nin önündeki hedefler kolay ulaşılır hedefler değildir. 2023'te dünyanın en ileri on devleti arasına girme hedefi, büyük bir vizyon sahibi olmayı gerektirir. Seçilecek cumhurbaşkanı, devlet tecrübesiyle, yaptıklarıyla, birikimiyle, çalışkanlığıyla, kendini ispat etmiş, halkın içinden gelen, halkını tanıyan niteliklere sahip olmalıdır. TGTV olarak milletimizin beklentilerini karşılayacağına inandığımız başbakanımızın, cumhurbaşkanı olmasını destekliyoruz."

060820141407451868457_3.jpg

GAZETECİ VE YAZARLAR VAKFI AÇIKLAMASI

Akbulut, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akbulut, bir gazetecinin panoda Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen bir dernek ile Onursal Başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın da adının yazılı olduğunu hatırlatması üzerine "Biz genel talep böyle olunca üyelerimizle bu talebi paylaştık. Adını zikrettiğiniz vakıflar dahil herkese bilgi verdik. Onlardan geri dönüş olmayan olmuş olabilir ama bir itiraz olmadı. Bahsettiğiniz vakıflar kurucu üyemizdir. Herhangi menfi bir durum olmamıştır" yanıtını verdi.

TGTV'nin üyelerinin sayısının 220 olduğu ve aralarında TÜRGEV, İHH, ASKON, MÜSİAD, Birlik Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Ensar Vakfı'nın da bulunduğu belirtildi.

GYV'DEN AÇIKLAMA

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hiç bir şekilde bizimle temas edilip; İstişare edilmemiş olup, yapılan iş usule ve geleneğe aykırıdır. Kaldı ki, TGTV gibi bir kuruluşun böylesi durumlarda siyasi tarafgirlik içinde olması tasvip edebileceğimiz bir husus değildir."