BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  MEDYA

Cemaatin ulusalcı damarı: Şefkat Tepe!

T24 yazarı Murat Sabuncu, köşesinde Gülen Cemaati'nin Kürt Barışı konusundaki yaklaşımına ve STV'nin Şefkat Tepe dizisine dair çarpıcı bir analize imza attı.

Abone ol

Gülen Cemaati'nin; adı Abant Platform'u olan ancak eski otel Hükümet'ten korkup yer vermediği için Akçakoca'da biraraya gelinen toplantısına katılan T24 yazarı Murat Sabuncu, köşesinde Gülen Cemaati'nin Kürt Barışı konusundaki yaklaşımına dair çarpıcı bir analize imza attı.

Sabuncu ismini vermediği ancak Cemaatin çok tanınmış isimlerinden birinin "Çözüm süreci"ne dair kendisine anlattıklarını okuları ile paylaştı.

İşte Sabuncu'nun çarpıcı bir bölüm:

BİR MİLLETLE SIKINTINIZ OLSA ONLARIN...

"... konu Kürt barışına geldi. 


Cemaatin en tanınan isimlerinden birine...

Bendeki cemaat algısının yürütülen barış sürecine karşı çıktıkları şeklinde olduğunu söyledim. 

Yetkili isim algımın yanlış olduğunu söyledi şunları ekledi: "Tüm dünyaya barış deyip kendi kardeşinizle mi barış istemeyeceksiniz? 1994'ten beri Kürtlerin yaşadığı yerdeyiz. Kuzey Irak'ta 24 okulumuz var. Bir milletle sıkıntınız olsa onların bağında bahçesinde yaşayablir misiniz?"...

90 YILLIK ULUSALCI EĞİTİM GELENEĞİ

Bu yanıtın ardından "Barışa karşı değiliz diyorsunuz ama cemaatin medyasında, Samanyolu'nda Şefkat Tepe'yi yayınlıyorsunuz" dedim.

Bilmeyenler için Şefkat Tepe...

Hani her bölümünde Kürtleri pek çok gerçek olmayan ithamla karşı karşıya bırakan, kötüleyen dizi. 

İlginç bir yanıt alıyorum: "90 yıllık ulusalcı bir eğitim geleneğinden gelen bir nesiliz. İster istemez zihin kodlarında bir takım ulusalcı değerlendirmelerin var olması hatta biraz keskin kalan milleytçi mütalaaların bulunması eleştirileri doğru.

Hizmet'in bunu belli noktalarda tolare ettiğini düşünüyorum.. Fakat bütün buna rağmen zaman zaman ulusalcı yaklaşımların mevcudiyetini görmemek mümkün değil."

STV DİZİ HAKKINDA KÜRTLERLE GÖRÜŞME YAPIYOR

Bu arada.  Samanyolu'nun yöneticileri kimi Kürt ileri gelenlerle bu dizi ve dil üzerine görüşmüşler. Dilde ve dizinin içeriğinde değişiklikler olmuş, daha da olacakmış.

Türkiye'nin barışı aradığı bir süreçte karşılıklı diyalog önemli.