BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin Türkiye İmamı deşifre mi oldu?

Sabah gazetesi Gülen Cemaati'nin Türkiye İmamı olarak Kaynak Holding'in beyni olarak bilinen Mustafa Özcan'ı işaret etti...

Abone ol

Gülen Hareketi'ne dönük iddialarına bir yenisini ekleyen Sabah si, "Cemaat'in Türkiye imamı"nın, Kaynak Holding'in beyni ve Fethullah Gülen'den sonra en etkili isim olan Mustafa Özcan olduğunu iddia etti.

Gazetenin bugün manşetten verdiği ve Abdurrahman Şimşek'in imzasını taşıyan habere göre, 10 yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı yapan Özcan, 20 yıldır Balkanlar'ın bir numaralı ismi oldu. Özcan'ın, Fethullah Gülen'den sonraki en etkili isim olduğu iddia edildi.

Daha önce Cemaat'in Emniyet, MİT, yargı ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) imamlarını açıklayan Sabah, "güvenilir kaynaklar"a dayandırdığı haberde Mustafa Özcan'ın, Diyanet İşleri Başkanlığı adına Kartal'da ilçe vaizliği yaparken Cemaat adına da İstanbul imamlığı yürüttüğünü iddia etti.

Habere göre Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüğü'nden 2002'de emekli olan Özcan, aynı yıl Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlendi ve 2006 yılına kadar bu göreve devam etti.

1401135740325.jpgHAVA'NIN İMAMI

10 yıl süreyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı yaptığı söylenen Özcan'ın, 20 yıldır da Cemaat'in Balkanlar'dan sorumlu imamı olduğu iddia edildi.

DEMİR YUMRUK MUSTAFA

Özcan'ın lakabının "Demir Yumruk" olduğunun belirtildiği haberde şöyle devam edildi:

"Mustafa Özcan ayrıca Şerif Ali Tekalan, Mehmet Ali Şengül, İsmail Büyükçelebi, Erdoğan Tüzün, Abdullah Aymaz, Naci Tosun ile birlikte "cemaatin büyük 7 ağabeyi" olarak bilinen isimler arasında. Mustafa Özcan katı ve disiplinli biri olarak biliniyor. Öyle ki cemaatteki lakabı "demir yumruk."

YARGI İMAMI İLE VİLLADA

Mustafa Özcan, Kartal Dragos sahil yolunda Fatih Üniversitesi Hastanesi'nin yanındaki bir villayı ofis olarak kullanıyor. Üst düzey cemaat yöneticileriyle görüşmelerini burada gerçekleştiriyor. Özcan'ın bu ofiste sık sık görüştüğü isimlerden biri de cemaatin bir dönem üst yargı kurumlarından sorumlu imamı olduğu belirtilen Osman Karakuş.

PARAYI KONTROL EDİYOR

Mustafa Özcan, ayrıca Kaynak Holding'i uzun yıllar yönettiği için cemaatin parasal gücünü kontrol eden az sayıdaki kişiden biri olarak nitelendiriliyor. Mustafa Özcan'ın şirketini koruyan Hisar Güvenlik, Kaynak Holding'in de şirketlerini koruyor. Gülencilere yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e geçtiğimiz mart ayında Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen operasyonun, Gülencilerin kasası olarak da nitelendirilen Mustafa Özcan'a yönelik olduğu belirtilmişti. Kaynak Holding'in uzun süre başında bulunan Mustafa Özcan'ın, Fethullah Gülen'den sonraki en etkili ismi olduğu belirtiliyor.

ÜST YARGI İMAMI GÜLEN'İN DÜNÜRÜ

Osman Karakuş'un Paralel Yapı'nın yargıdaki gizli yapılanmasını yöneten kilit isimlerden olduğunu SABAH yazmıştı. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 1. Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Karakuş, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra emekli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu üyeliği, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın (POLSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Karakuş, Fethullah Gülen'in akrabası. Karakuş'un kızı, Fethullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu ile evli. Yani Karakuş Gülen ailesiyle dünür. Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli ile hukuk bürosu olan Karakuş'un adı "Fethullah Gülen cemaatinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki Kadrolaşma Faaliyetleri" başlıklı istihbarat belgesinde de geçiyor. Belgenin hazırlandığı dönemde EGM başmüfettişi olan Karakuş'un, kadrolaşma sürecinde İstanbul Polis Koleji Müdürü olduğu belirtiliyor. Yüksek yargıdaki davalarla ilgilenen Karakuş, aynı zamanda büyük şirketlere danışmanlık yapıyor.

VİLLADA İKİ SAATLİK BULUŞMA

Paralel Yapı'nın Türkiye imamı Mustafa Özcan ile yargıdan sorumlu imamı Osman Karakuş, 5 Mart 2014'te Dragos sahil yolundaki villada buluştu. Yaklaşık iki saat Özcan ile görüşen Karakuş daha sonra ayrıldı. Karakuş'un gitmesinden beş dakika sonra da Özcan otomobiline binerek villadan ayrıldı."

başliksiz-1.20140527095709.jpg