BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04

Cemaat'in tabanını Tayyip Erdoğan'dan koparabilecekler mi?

Bu amaca baş koyanların tek silahı yolsuzluk dosyaları. Başbakan bunun farkında ve işi sıkı tutuyor. O yüzden "çok çalışacağız" diye sevenlerine sıkı sıkı tembihte bulunuyor.

"17 Aralık Operasyonu"nun yapıldığı ilk gün, "Yolsuzluk ve rüşvet" halkın tek gündem maddesiydi.  Çocukları gözaltına alınan Bakanlar'ın her şeyden bihaber olması, sokaktaki insanların yüreğine su serpiyordu!

12 gün geçti...

Yolsuzluk ve rüşvet konuşulmuyor artık!

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "beddua"sı konuşuluyor daha çok. Cemaat'in "mübâhele" itirazı kâr etmiyor, Gülen'in o yakarışından çıkan "beddua" sonucunu kimse değiştiremiyor. "Mübâhele"nin "beddua" olarak anlaşılmasında en büyük pay, elbette Başbakan Erdoğan'a ait!

Gezi
'deki gibi meydan meydan dolaşan Başbakan, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarını geri plâna itmesini bildi.  Gülen'in "beddua"sını seçim kozu olarak kullanan Erdoğan, "Beddua"ya lanet okudukça, Gülen'e karşı tepkinin dozunu her geçen gün biraz daha artıyor!  Erdoğan, ahaliyi "dua"ya davet ettikçe, sokaktaki insanların Cemaat'e bakışı değişiyor!


*

Bu süreçte tek amacı var bana göre; Tayyip Erdoğan'ın elini zayıflatmak. Cemaat istediğini alırsa, yani AK Parti'nin oylarında düşüş yaşanırsa, Erdoğan'nın Cumhurbaşkanlığı'na giden yolu kapanmış olacak! 

Bu amaca baş koyanların tek silahı yolsuzluk dosyaları. Başbakan bunun farkında ve işi sıkı tutuyor. O yüzden "çok çalışacağız" diye sevenlerine sıkı sıkı tembihte bulunuyor.

Şimdi o can alıcı soruyu soralım:

-AK Parti bu süreçten yara alır mı peki?

Alır, ancak yukarıda sözünü ettiğim beklentileri karşılayacak kadar değil!

Cemaat'in tabanı Tayyip Erdoğan'dan kopmuş değil çünkü.

Kopmaz da...

Nasıl kopacak?

Ya da bu insanlar Erdoğan'dan nasıl koparılacak?

"AK Parti'ye oy vermeyin" mi diyecekler?

Velev ki dediler...

"Hangi partiyi tavsiye ediyorsunuz" dediklerinde, Cemaat ne cevap verecek?

CHP'ye mi yönlendirecek tabanını?

Yoksa MHP'ye mi? 


*

Diyorlar ki:

"Bu daha başlangıç!"

Eyvallah... 

Seçim yaklaştıkça yeni yolsuzluk dosyaları saçılacakmış!


*

Ben size şu kadarını söyleyeyim; bir milyon tane dosya da ortaya çıksa, bu saatten sonra kimse o dosyaların yüzüne bakmaz. Neyin ne olduğunu herkes gördü, kimin neyin peşinde olduğunu bu halk biliyor artık. 

Hal böyle olunca; sandıktan güçlü çıkan Tayyip Erdoğan olacak!

Sonra ne olur bilemem...

Bekleyip görelim....