BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53

Cemaat'in 'sütten çıkmış ak kaşık ' olmadığını söylemek suç mu?

Binali Yıldırım'a karşı, İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nun elini havaya kaldırdığınızı herhalde inkar etmeyeceksiniz değil mi?

Osman Şimşek, "şahsi görüşüm" dese de, Hüseyin Gülerce'ye yönelik yaptığı açıklamasının onaylanmadan yayımlanacağını sanmıyorum. Zira bu konuda görüştüğüm Cemaat gönüllüsü dostlar, benimle aynı paralelde düşünüyor. 

Hüseyin Gülerce'ye doğrudan bu açıklamanın Gülen'in onayından geçip geçmediğini sordum dün. 

Hüseyin bey, bu konuda sessiz kalmayı tercih etse de, açıklamanın içeriği ile ilgili çok önemli mesajlar verdi:

- Ben tarihe bir not düşme adına söyleyeceğimi söyledim. Sadece şu hassasiyetin gözetilmesini temenni ederim. Camia olarak en çok savunduğumuz fikir ve ifade hürriyeti çerçevesinde söylediklerime 'yakıştıramadım' tepkisi verilmesini yadırgadım. Geçtiğimiz sancılı süreçte dostların gönlünü yıkmama ve onları uzaklaştırmama hassasiyetinin gösterilmesi gerekir. 

Bir soru daha sormama izin vermedi Gülerce:

- Ben bu konuda söyleyeceğimi söyledim. Daha fazla konuşmayacağım.



*


Gülerce
'nin konuşmaması doğru bir karar.

Osman Şimşek, imzalı açıklamanın neresini düzeltecek?

"Camia’nın herhangi bir partiyle ittifakı kesinlikle söz konusu olmamıştır; bu iddia büyük bir yalandır " diyorlar.

Tamam da... 

Cemaat'in herhangi bir partiyle ittifak yaptığını kimse söylemedi. Hüseyin Gülerce'nin de ağzından böyle bir ifade çıkmadı. Osman Şimşek'in açıklamasında, kelime oyunu ile inkar var.

Kars'ta AK Parti'nin karşısındaki en güçlü aday, MHP'li Murtaza Karaçanta'ydı. Cemaat burada tercihini ortaya koyunca, Kars'taki yarışı MHP adayı kazandı. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'da AK Parti'nin karşısındaki adayların hepsi CHP'liydi. AK Parti bu illerde kaybetsin diye CHP'li adaylar için oy istediniz mi, istemediniz mi? 

Binali Yıldırım'a karşı, İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nun elini havaya kaldırdığınızı herhalde inkar etmeyeceksiniz değil mi? Zaman'da tam sayfa röportajlarla İzmir'in çehresini değiştirdiniz mi, değiştirmediniz mi?

Ankara'da Melih Gökçek bu kavgada size tavır almamasına rağmen, Erdoğan'ın aleyhine konuşmadı diye Mansur Yavaş'ta karar kıldınız mı, kılmadınız mı?

Menderes Türel'e karşı, CHP'nin adayı Mustafa Akaydın'ın galip gelmesi için, vicdanınızın sesine rağmen, 6 oka evet mührünü bastınız mı, basmadınız mı?

Kelime oyunu yapılarak yalana sapılması, Hizmet'e yönelik sözleri ne yazık ki haklı çıkarıyor!

Hem oy istiyorsunuz, hem de istemedik diyorsunuz!

Yapmayın!



*

Başbakan Erdoğan'ın tavrı, konuşmaları, sarf ettiği sözler ortada. Başbakan bu seçimlerde tavrını ve tarzını böyle belirledi. Politikasını hakarete varan sözler üzerinde yürüttü. Balkon konuşmasında sözlerinin arkasında olduğunu da gösterdi.

"Hayır" demiyor "inkâr" etmiyor!

Büyük bir kavga yaşandı, yaşanıyor, yaşanacak!

Buna rağmen, "kavga içinde değiliz" sözlerine kim inanır Allah aşkına?

Yapmayın!

Fethullah Gülen'in "sükunet" uyarılarına rağmen, Cemaat'in Türkiye'deki temsilcileri bu Camia'ya yakışmayan davranışlar sergiledi. Twitter üzerinden Başbakan'a ağır hakaretler yapıldı, yapılıyor. (Erdoğan'ın hakaretlerine aynı dille cevap verilmemeliydi diyorum) "YEZİD" dediler Erdoğan için, sesi düştü diye Today's Zaman'ın genel yayın yönetmeni "Tayyip abla" dedi.

"Nezih üslup" bu mu?

Emre Uslu denilen küfürbazın yazdıklarının altına, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil imzasını attı. Nezih üslubunuzu, namusunuz gibi böyle mi koruyorsunuz Osman Bey?


*

"Nezih üslup" derken bile, yıllarını bu Camia'ya veren kişiye "yalancı" diyor arkadaş. Bir kişinin bir başkasına "yalancı" diyebilmesi için yalandan uzak olması gerekmez mi?

İktidarın gırla hataları var...

Bunu herkes biliyor...

Cemaat'in de "sütten çıkmış ak kaşık" olmadığını bir tek Hüseyin Gülerce söylemiyor.

Yaygın kanaat bu yönde!

Cemaat kızmak yerine bu sese kulak vermeli!

"Yakıştıramadım" demek en kolay yol.