BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin son taktiği: Cezaevlerinde PKK isyanı!

Cemaatin çzöüm süreini cezaevleri üzerinden sabote etmek için harekete geçtiğini yazan Nagehan Alçı, hapisten aldığı mektuplara dikkat çekti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Gülen Cemaati'nin devlet bürokrarisisi içindeki kadroları aracılığıyla yeni bir provokasyon arayışında olduğunu iddia eden Milliyet yazarı Nagehan Alçı yeni hedefin cezaevleri olduğunu iddia etti.

"CEZAEVLERİNDE PARALEL PROVOKASYON!"

Alçı, cezaevindeki PKK'lı tutuklu ve hükümlülerden aldığı mektuplara yer verdiği yazısında "paralel yapı"nın cezaevleri üzerinden çözüm sürecini sabote etmek için harekete geçtiğini yazdı. Son dönemlerde hapisteki PKK'lılara karşı sözlü ve fiziksel tacizin yanısıra tahir unsuru olan çok sayıda uygulamanın devreye girdiğini aktaran Nagehan Alçı "devletin içindeki paralel yapı cezaevlerini de kontrol altında tutuyor, hükümeti zor durumda bırakmak, çözüm sürecine zarar vermek ve kaos yaratmak için cezaevlerinde bir isyan başlatılmasına çalışıyor." dedi.

İşte Alçı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

HAPİSHANELERDEN MEKTUP YAĞIYOR

Zaman zaman birçok meslektaşıma olduğu gibi bana da cezaevinden mektup gelir. Ancak... Ocak ayından bu yana bunu çok aşan tuhaf bir durum var. Mektuplar yağıyor adeta. Hepsini teker teker okuyorum. Çok ilginç: Neredeyse hepsinin konusu aynı!

17 ARALIK'TAN SONRA BAŞLADI!

İddia şu: 17 ve 25 Aralık süreçlerinin hemen akabinde birçok cezaevinde cezaevi müdürleri ve gardiyanlar PKK’lı tutuklu ve hükümlüleri adeta provoke ediyorlar. Sözlü ve fiziksel taciz, çıplak arama, Kürtçe mektuplara izin vermeme, aileden gelen hiçbir şeyi iletmeme...

DURUM ÇOK VAHİM!

Birçok cezaevinden gelen sayısız mektup var elimde. Anlattıklarına göre durum çok vahim. Kimseyi sıkıntıya sokmamak için hangi cezaevlerinden ve kimlerden mektup aldığımı burada yazmıyorum. Ancak bana ulaşanların söyledikleri ortak şey şu: ‘Son dönemde birçok cezaevinde yapılan yönetim değişiklikleriyle cezaevi yönetimlerinin birçoğuna ‘paralel yapı’ mensubu kişiler atandı. 17 Aralık’la birlikte bir anda bize karşı tutumları değişti. Bizleri provoke etmek için her şeyi yapıyorlar. Adeta cezaevlerinde isyan çıkarmak istiyorlar. Böylece çözüm sürecini sıkıntıya sokmayı hedefliyorlar.’
Yazılanlara göre, cezaevi görevlilerinin PKK’lı mahkumlara karşı provokasyonları hem 30 Mart seçimleri öncesinde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arifesinde gözle görülür şekilde artmış. Örneğin cezaları bitenler iyi hal yok denerek içeride tutuluyor, sosyal faaliyetlerden men ediliyor ve sürekli sözlü tacize maruz bırakılıyorlarmış.

AMAÇ CEZAEVİ İSYANI ÇIKARTMAK!

Kısacası, şunu anlatıyorlar: devletin içindeki paralel yapı cezaevlerini de kontrol altında tutuyor, hükümeti zor durumda bırakmak, çözüm sürecine zarar vermek ve kaos yaratmak için cezaevlerinde bir isyan başlatılmasına çalışıyor.

CEZAEVLERİNİ ATEŞE Mİ ATACAKLAR?

Bu tüyler ürpertici bir iddia. Cezaevlerinde yapılan birtakım eylemler de göz önüne alınınca insan sormadan edemiyor: Bu eylemler yukarıda anlatılanların bir sonucu mu? 7 Şubat’ta Oslo görüşmeleri yüzünden siyasi iradeyi mahkum etmek isteyen, KCK davalarını dev bir cadı kazanına döndüren güç bir süredir de cezaevlerini mi ateşe atmaya yeltendi?
Bu sorular yanıt bekliyor.