BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin neler yapabileceğinin kanıtıdır!

Cemaatin hükümete zarar vermek istemesi halinde neler yapabileceğinin kanıtı bu görüntüler. Ruşen Çakır'dan bomba iddia...

Abone ol

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır'a göre Başbakan Erdoğan'ın Gezi ve 17 Aralık'ın patronu aynı söylemine kendi tabanından başka inanan olmaz. Hatta tam tersine bu söylem iki ayrı grubu birbirine yakınlaştırır bile.

Çakır yazısında bir de çarpıcı bir çıkış yaparak Kabataş'ta başörtülü kadına saldırı iddiasıyla ilgili görüntülerin aylardan belli olduğunu ancak bunun piyasaya sürülmediğini söyledi. Bu da cemaatin hükümete zarar vermek istemesi halinde neler yapabileceğinin kanıtı!

MHP VE CHP'DEN AKP'YE KAYIŞ OLMAZ

Hele, Erdoğan’ın iddia ettiği gibi Gezi ile “paralel devlet”in kaynağının aynı olduğunu kavrayan

CEMAATİN NELER YAPABİLECEĞİNİN KANITI!

Kanal D‘nin yayınladığı Kabataş görüntüleri, (sızdıranlar ister cemaate yakın polisler olsun ister olmasın) cemaatin bu tür kritik ve stratejik anlarda hükümete zarar vermek istemesi hâlinde neler yapabileceğinin anlamlı bir örneği.


BU GÖRÜNTÜ ELLERİNDE VARDI

Muhtemelen bu görüntüler sızdıranların elinde uzun süredir vardı ve Gezi direnişinin etkisini muhafaza ettiği günlerde sızdırılmış olsa bugünkünden çok daha etkili olurdu.

MHP ve CHP tabanından, bu yüzden AKP’ye kayış olacağını hiç sanmam.

ERDOĞAN'IN HEDEFİ 

O zaman Erdoğan’ın hedefi ne olabilir? Öncelikle rüşvet/yolsuzluk iddialarıyla bir şekilde kafaları karışmış olabilecek kendi taraftarlarını “büyük dış komplo“ tehdidiyle bir arada tutmak istiyor olmalı. İkinci olarak da, ikisinin adını birlikte anarak Gezi direnişini destekleyenlerle Gülen cemaati mensuplarının kafalarını karıştırmak istiyor olabilir.

ONLARI YAKINLAŞTIRIR 

Bu sefer de öyle olması kuvvetle muhtemel. Erdoğan, “patronları aynı” dedi diye kimsenin Gezi direnişi çizgisinden veya Gülen hareketinden kopacağı yok. Hatta tam tersine, Başbakan, muhalifleri arasında kopuşlar yaşatmak isterken onları birbirlerine daha fazla yaklaştırabilir.

Kabataş'ın o görüntüleri ortaya çıktı!
ankat.20140219081830.jpg
Gezi Parkı olayları sırasında Bahçelievler Belediye Başkanı'nın başörtülü gelini Zehra D.'nin
tacize uğradağı iddia edilmişti. İşte o görüntüler ortaya çıktı.
(TIKLA-İZLE) 

GÜLEN CEMAATİ GEZİ'YE SICAK BAKTI AMA...

Hükümet çevreleri bir süredir Gülen cemaatinin Gezi’ye destek verdiği iddiasını fazlasıyla dillendiriyor. İlk günlerde hükümeti yeni yeni, alenen eleştirmeye başlamış olan cemaatin bazı entelektüellerinin Gezi’ye sempatik baktıklarına tanık olduk. Ancak olaylar büyüyüp Başbakan’ın hiçbir şekilde yumuşamayacağı anlaşılınca sessizce kenara çekildiler. Bununla birlikte cemaat medyasının Gezi süresince Erdoğan ve hükümete, daha önceki dönemlerde tanık olduğumuz türden kayıtsız destek vermediği de gerçek.

Bunun birkaç nedeni vardı:

1) Cemaat ile hükümetin arası zaten açılmaya başlamıştı;

2) Gezi direnişinin, Erdoğan tarafından dile getirilen komplo teorileriyle hiçbir alakası olmadığı ortadaydı;

3) Hükümetin direnişi bastırmak için başvurduğu metotlar tasvip edilmiyordu.

RUŞEN ÇAKIR YAZILARI