BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin 'kapalı kutusu'na binlerce yıl hapis!

Paralel Yapı iddianamesi kabul edildi. Aralarında cemaatin kapalı kutusu olarak adlandırılan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 143 sanık hakkında binlerce yıla varan hapis cezaları istendi.

Abone ol

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İddianamede eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polis sanık olarak yer alıyor. İddianamede Ali Fuat Yılmazer için 1924, Erol Demirhan için ise 5734 yıl hapis cezası isteniyor. 

DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 15 Şubat 2016'da yapılmasını da hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy tarafından yürütülen Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında hazırlanan 721 sayfalık iddianame, gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından incelendi. 

Ali Fuat Yılmazer'in 1924 yıl hapsi isteniyor
Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer

İlk sayfasında "Paralel Devlet Yapılanması İddianamesi" yazan, 57 kişinin "mağdur", 209 kişinin de "müşteki" olarak yer aldığı, 143 şüphelinin bulunduğu iddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, ileriki günlerde bu şüphelileri yargılamaya başlayacak. 

PARALEL YAPI İDDİANAMESİ'NDE İSTENEN CEZALAR

İddianamede şüphelilerden Yılmazer hakkında bin 924 yıla kadar, Demirhan hakkında ise 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul, Tekirdağ ve Edirne emniyet müdürlükleri bünyesinde bulunan istihbarat şube müdürlüklerinde telekomünikasyon yoluyla yapılan önleyici istihbarat faaliyetleriyle ilgili iletişimin tespit edilmesi, dinlenilmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesinde tespit edilen usulsüzlükler ve konusu suç teşkil eden eylemlerle ilgili hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 23 kişinin yanı sıra 120 şüphelinin de ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' ve ''silahlı örgüte üye olmak'' suçlarından tutuklanması talep ediliyor. 

erol demirhanSoruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu tüm şüpheliler hakkında ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, şüphelilerden Yılmazer hakkında ayrıca bin 924 yıla kadar, Demirhan hakkında ise 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

FETHULLAH GÜLEN DOSYASI ANKARA'DA

Kalın 141 şüphelinin "resmi belgede sahtecilik, iftira, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" gibi suçlardan 35 yıldan 878 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 şüpheli hakkındaki dosyanın "yetkisizlik" kararıyla ayrılarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği aktarılmıştı.