BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin İmam Hatip duruşu nasıldı?

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yaptığı son açıklama, 28 Şubat döneminde cemaatin duruşunu yeniden gündeme getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Gülen cemaatine yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, bugün yaptığı açıklamada dershanelerin kapatılmasının evrensel hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu savundu. 

HER TÜRLÜ HAK İHLALLERİNE KARŞI ÇIKAN HİZMET HAREKETİ

Dershanelerin dönüşümünü şiddetle eleştiren vakıf, 28 şubat dönemine gönderme yaparak camianın her türlü yasaklara ve baskılara karşı çıktığını söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İnandığı ilkeler gereği yakın geçmişte siyasal partilerin ve İmam Hatip okullarının kapatılmasına, basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına, her türlü hak ihlallerine karşı var gücü ile karşı çıkan Hizmet Hareketi, dershanelerin yasaklanmasına da aynı anlayış gereği karşı çıkmaktadır."

İMAM-HATİP'E KARŞI DERSHANE

Dershanelerin kapatılmak istenmesinde hizmet hareketi, bir dönem büyük darbe vurulan imam hatip örneğini verdi. Hükümet cemaat geriliminde taraflar imam hatip-dershane silahını kullandı. Peki o dönemde neler olmuştu? Daha doğrusu 28 Şubat döneminde camia yasaklara karşı nasıl bir tutum izlemişti?

"HAYIRLI OLSUN. İŞTE KARDEŞ KAVGASINA SON VERECEK HÜKÜMET" MANŞETİ

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 1 Mart 2012 tarihinde bugünkü açıklamayı yalanlar nitelikte bir yazı kaleme almış. Cemaat ile iktidar kadrolarının o dönemde farklı pozisyonda olduklarını göstermesi açısından önemli. "Fethullah Gülen 28 Şubat’ta Ne Yaptı?" başlıklı köşesinde bakın neler yazmış:

(...)Şunları yaptı:
- Ordunun dönemin hükümetinden daha demokrat olduğunu söyledi.
- Refah Partisi’nden ayrışmaya çalıştı.
- “Ben Erbakan gibi değilim, daha hoşgörülüyüm” mesajı verdi.
- En kritik günlerde Erbakan’a “istifa et” çağrısı yaptı.
- 28 Şubat’ın egemenleriyle diyalog yollarını aradı.
- Bu arada Refahyol hükümeti devrilip yerine yeni hükümet kurulduğunda Zaman gazetesi 9 sütuna “Hayırlı olsun. İşte kardeş kavgasına son verecek hükümet” manşetini attı.
Yani?
Fethullah Gülen direnmedi. Direnmediği gibi işbirliğine de açık durdu."

cemaat.20131205154924.jpg