BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77

Cemaat'in içinde kibir ve riyakarlık yok mu?

Cemaat'teki kimi dostlar iktidarın güç zehirlenmesi yaşadığından yakınıyor. Katılıyorum. Katılıyorum da, Cemaat'in içinde güç zehirlemesi yaşayan arkadaşları niçin görmüyorsunuz? Ufacık bir eleştiri yapıldığında telefonla arayıp gözdağı verenleri niçin gö

Yazmayı düşünüyordum. Yazıp yazmama konusunda kararsızdım daha doğrusu. Ekrem Dumanlı'nın yazısını okuyunca, günün ilk ışıklarıyla birlikte kararım netleşti.

Ekrem Dumanlı kusura bakmasın ama, onun gibi isim vermeden herkese sallamayacağım. İktidarın ekmeğine yağ sürmeyeceğim merak etmeyin. Ekrem Dumanlı'nın deyişiyle, kimi fikir namussuzları gibi, iktidardan yana bir fikir değişikliğine de gitmeyeceğim. Gördüklerimi yazacağım sadece.

Yaşadıklarımı anlatacağım!

                        *

"Kibir"den yakınıyoruz öyle değil mi?

"Riya"nın tavan yaptığını söylüyoruz, haksız değiliz!

Başbakan Erdoğan'ın etrafında "güç zehirlemesi" yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor. Ekrem Bey'in de ifade ettiği gibi, AK Parti ve Tayyip Erdoğan için geçmişte demediğini bırakmayanlar, bugün baştacı ediliyor.

Bu da doğru!

Peki...

Ekrem Bey kapısının önüne bakıyor mu hiç?

En başta kendisi...

Müthiş bir "riyakarlık" içinde olduğnu biliyor mu acaba?

Ekrem Bey'in etrafındaki "Ekrem Abi dedi ki" diyenleri ne yapacağız?

Cemaat'i ne kadar temsil ediyor siz karar verin. Cemaat'in "yılmaz savunucusu" Ekrem Dumanlı, dostlarıyla yaptığı telefon görüşmeleri Ankara'daki muhabirleri nasıl biliyor. Telefonda ettiği küfürler (!) dışarıya nasıl yansıtılıyor?

Hem de, etrafındaki "Ekrem Abi dedi ki"ciler tarafından!

Aslında küfür müfür ettiği yok Dumanlı'nın!

Haklı bir isyanını dile getirmişti telefonda...

Ama etrafındaki "Ekrem Abi dedi ki"ciler,  yapılan konuşmayı farklı yansıtmıştı. Ankara'da üniversite kampüslerinde bile, Dumanlı'nın ettiği küfürler (!) anlatılmıştı. Arayıp kendisini uyarmıştım zamanında.

Sonuç ne oldu bilmiyorum!

Ama bildiğim, Cemaat'te bu tür şeyler yoktu eskiden.

İftira atılmıyordu kimseye...

Dedikodu yapılmıyordu!

Cemaat'te "ben" yok, "biz" var. Fethullah Gülen Hocaefendi, her sohbetinde bunu tekrarlıyor. Tekrarlıyor ama, "ben" diyenlerin sayısı daha da artıyor. Ekrem Dumanlı bunlardan biri. Ben söylemiyorum, en yakınındaki dostları söylüyor, o artık "ulaşılması güç biri..." 

Öyle olmasaydı eğer, 24 saat ulaşılabilen Mehmet Barlas'a verip veriştirmek yerine, aramayı tercih eder, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin de nasihatleri gereği, diyalog yoluna giderdi.

Öyle olmasaydı, Mehmet Barlas'tan uzaklaşmak, ya da Barlas'ı uzaklaştırmak yerine, yakınlaşmayı tercih ederdi.  

                           *

Cemaat'teki kimi dostlar iktidarın güç zehirlenmesi yaşadığından yakınıyor. Katılıyorum. Katılıyorum da, Cemaat'in içinde güç zehirlemesi yaşayan arkadaşları niçin görmüyorsunuz? Ufacık bir eleştiri yapıldığında telefonla arayıp gözdağı verenleri niçin görmüyorsunuz?

"Kelle avı"na çıkanlara neden ses etmiyorsunuz?

"Hocaefendi çok rahatsız" yalanıyla, korku salanları niçin durdurmuyorsunuz?

İstediğini alamayınca, ceza kesenleri ve kestiği cezayı hayasızca itiraf edenleri niçin susturmuyorsunuz?

Cemaat adına hareket eden, Cemaat adına twitter'da şov yapan, ona buna küfür eden, hakaretler yağdıranları niçin görmüyorsunuz?

Ey siz etrafınızdaki adamlara sağı solu aratan arkadaşlar, ne oldu mertebeniz mi yükseldi? Yanınızdaki arkadaşları Tayyip Erdoğan'ın deyişiyle, "yaradandan ötürü severiz" tamam. Ama onların sizin selamınızla sağı solu araması yakışık alıyor mu?

                         *

Ekrem Dumanlı'yı anlıyorum, kıdemli Genel Yayın Yönetmeni o.. Peki diğerleri, genç yaşta mevki ve makam sahibi olan arkadaşlar, sizlere ne oldu bu kadar erken yaşta? Nedir bu kibir, riya niçin akıyor böyle paçalarınızdan?

Konuşma adabını mı unuttunuz?

Yoksa, büyüklerinizden "azarlama dersi" mi aldınız?
 
Dahası var ama...

Uzatmak istemiyorum... 

Sonuç olarak diyorum ki...

İyi demiş Ekrem Dumanlı,  yazısıyla... Aynı dille, aynı başlıkla, "Yahu"yu çıkararak, (Fethullah Gülen Hocaefendi, hayatı boyunca hiç kimseye "yahu" diye hitap etmiş midir?) ben de bu arkadaşlara sesleniyorum.

"Lütfen siz bir çekilin aradan!"