BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin hedefi Erdoğan mı? İşte yanıtı

Hükümete yakın medya dershane savaşının bahane olduğunu asıl hedefin Erdoğan'sız AK Parti olduğunu iddia ediyordu. Peki öyle mi?

Abone ol

İNTERNET HABER - Dershane bahane hedef Erdoğan mı? Hükümete yakın medyanın iddiası bu yönde. En son Yeni Şafak'ın hükümete yakınlığı ile bilinen ismi Abdülkadir Selvi bu iddiayı dile getirmişti.

Selvi'nin iddiasına göre Cemaat dershaneleri bahane ederek Erdoğan'ı yıkmayı hedefliyor. Cemaatin asıl planının, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının yolunu kesmek ve Erdoğan'sız bir AK Parti dizayn etmek olduğunu öne sürmüştü. (Cemaatin asıl planı Erdoğan'ı devirmek /TÜMÜNÜ OKU)

Peki öyle mi? Bu senaryoya cemaat kanadı ne diyor? Beklenen yanıt bugün cemaatin gazetesi Zaman'ın köşe yazarı Mustafa Ünal'dan geldi.

İşte o yanıttan bölümler;

CEMAATİN HEDEFİ ERDOĞAN MI?

"Bu senaryo yeni değil aslında. Dershane tartışmalarında yeniden tedavüle sokuldu. Önce siyasetin mekânlarında seslendirildi. Ardından gazete sayfalarına, köşe yazılarına yansıdı.

(...) Her senaryonun zayıf tarafları vardır ama bu, komplo teorisi bile olamayacak kadar çürük, saçma ve temelsiz bir senaryo. Milli Eğitim Bakanlığı bu senaryonun mühendisi değilse tabii. ‘Aslında biz de istemiyoruz ama Başbakan Erdoğan çok bastırıyor, ne yapabiliriz ki’ demeleri de mi yoksa senaryonun bir parçası? Bakanlığın bu senaryonun içinde olması ne kadar tutarsızsa, bu senaryo da o kadar tutarsız.

DERSHANELER KAPATILMASIN FIRTINA
ANINDA DİNER

İstenen dershanelerin kapatılmaması. Üniversite sınavlarına hazırlamanın ötesinde anlamı da var elbette dershanelerin. Bunu da en iyi AK Parti ve çevresi bilir. Yaşanan o kadar karmaşık değil. Hedef, dershanelerin kapatılmasını önlemek. Bu kadar basit. Dershane bugün gündemden düşsün anında fırtına diner, ortalık sütliman olur. Olayı başlatan bitirebilir.

ERDOĞAN'SIZ AKP SENARYOSU YOK

İtirazlar üzerinden ‘senaryo yazmak’ ve ‘komplo teorileri’ üretmek çok anlamsız. Ne cumhurbaşkanlığı hesabı ne Erdoğan’sız AK Parti senaryosu söz konusu. Bunu dershane tartışmasının içine yerleştirmek yersiz. İlla da senaryo yazılacaksa işe dershanesine sahip çıkarken duygusal patlamalar yaşayanlardan değil dershaneleri kapatmak için düğmeye basanlardan, sessiz sedasız çalışma yürütenlerden başlamalı. ‘Bakan Nabi Avcı ve bürokratları cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek ve Erdoğan’ı engellemek için seçime giderken kritik süreçte konuyu gündeme getirdi’ denebilir sözgelimi. ‘Dershane bahane. hedef...’ diye başlayan başka senaryolar da var. Öğrenmek zor değil. Biraz bu tarafa bakmak yeterli.


Cemaatin asıl planı Erdoğan'ı devirmek

AK Parti - Cemaat arasındaki savaşta hizmet hareketi niye bu kadar saldırgan bir politika izliyor. Yeni Şafak yazarının iddiası çok sert.

erdoğan-ve-gülen.jpg

TARAF bu kez Cemaat için mi bavulu açtı?

Balyoz davasını başlatan Taraf'ın bavulu bu kez hükümet için mi açıldı? Medya sallandı. MGK raporu böyle görüldü.
bavulcu-gazeteci-mehmet-baransu.jpg

Baransu'dan ortalığı sarsacak iddialar

Baransu, twitter'daki hesabından hem Akdoğan'ın açıklamasını yorumladı hem de çarpıcı bir iddiayı daha dile getirdi.

TARAF : AKP'NİN MGK'DA GÜLEN'İ BİTİRME PLANI
Dershane tartışmaları devam ederken, bugün Taraf gazetesinde Mehmet Baransu imzalı ilginç bir haber yer aldı.
taraf---güleni-bitirme-karari-mgk.jpg
Arınç'tan Gülen'i bitirme planı açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf'ta yer alan "MGK'da Gülen'i bitirme planı" haberi hakkında açıklama yaptı.