BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin gözde polis şefi ilk kez konuştu!

Gülen Cemaati'nin emniyet örgütlenmesinin en önemli isimleri arasında olduğu iddia edilen Ramazan AKyürek Bugün TV'de hakkındaki ithamlara yanıt verdi...

Abone ol

Cemaat'e yakınlığıyla bilinen İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ve avukatı Adnan Şeker, Cemaat'in yayın organı Bugün TV'de Tarık Toros'un 'Merkez Siyaset' programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HAYATIMDA İLK DEFA TV'YE ÇIKIYORUM

İlk kez bir televizyon kanalına çıktığını söyleyen Akyürek, "Hayatımda ilk defa böyle bir programa çıkıyorum. Teşekkür ediyorum. Kendimi gergin hissediyorum. Arzu ederek katılmadım. Avukatım Adnan Bey son dönemdeki yayınlar çok fazla arttığı için tekziplerle uğraşıyoruz. En son önceki gün seni de alıp içeri atacaklar biz tekziplerle seni anlatamıyoruz senin de çıkıp kendini ifade etmen lazım dediği için buradayım. Ben değil televizyonuna çıkmak herhangi bir gazeteci arkadaşa geri döneceğim dedim ama bugüne hiç geri dönüş yapmadım. Ama şimdi mecburiyetten dolayı buradayım." dedi.

ARŞİVİ SİLMEDİM

İstihbarat Dairesi’ndeki dinleme kayıtlarının kendisi tarafından silindiği iddialarıyla ilgili bir soruya Akyürek, “İstihbarat Dairesi’nin bir arşivi vardır, dijital arşiv. Bütün istihbarat personeli 6-7 bin kişi o arşivden faydalanır. Medyada oluşturulan algı sanki ben istihbaratın bütün kayıtlarını silmişim gibi. Ben bunun yedeklemesini yaptım. Bugün bir yangın çıksa başka bir yerleşkede yedeği var. İmha edilen şey arşiv değil. Bundan yararlanan personelin bilgileri. Bir yıl bekletildi. İki defa denetlendi. Ondan sonra silindi. Altyapı olsa da bunu biriktirmek Anayasa’ya, yasalara, kanunlara aykırı. Kayıtlar, Ankara Yıldız İstihbarat Daire Başkanlığı’nda ve merkez dışındaki başka bir yerleşkesinde bulunuyor.” açıklamasını yaptı.

ERGENEKON'DA HER GELİŞMEYİ BAŞBAKAN'A BİLDİRDİM

Ramazan Akyürek, Ergenekon davasıyla ilgili de şunları söyledi:

“Başbakan ve İçişleri Bakanı’ndan aldığımız perspektif neyse onu yaptık. Kanunsuz iş yapmadık. İstihbarat başkanlığı diğer başkanlıklardan farklı. Başbakan’ın perspektifini almak zorundasınız. Başbakan ve Abdullah Gül ile görüşmelerimde onların bana verdiği izin ölçüsünde kendimi baba oğul ilişkisi kadar rahat ettiğim dönemi yaşadım. Sayın Başbakan’a arz edilmesi gereken bir şey varsa ne zaman görüşme ihtiyacı doğmuşsa Sayın Başbakan bana yarım saatini ayırmıştır. Ergenekon soruşturmasının bütün safahatıyla ilgili siyasal iktidara bilgi verdim.” 

BİR GRUBUN DEĞİL DEVLETİN POLİSİYİM

Akyürek, ‘paralel polis’ iddialarına da, “Hiçbir zaman hiçbir grubun polisi olmadım, ben devletin polisiyim. Milliyetçi muhafazakâr bir tipim. Ailem de öyledir. CHP’den milletvekili vardır. Yerel yönetimlerde MHP’den meclis üyesi vardır. Topluma faydası olan herkesin alnından değil, ayağından öperim. Hepimiz bu toplumun birer parçasıyız. Bu çatıyı kırmanın anlamı yok. Birleştirelim. Ben bana yapılan ayrımcılıktan dolayı üzgünüm, kırgınım.” cevabını verdi.