BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cemaatin gizli tanığı anlattı! Meğer Baykal kaseti...

Deniz Baykal'ın kasetiyle ilgili gizli tanığın anlattıkları inanılmaz. Gülen cemaati Baykal'ı tam 17 yıl boyunca izleyip dinlemiş. O kaseti ise...

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasındaki gizli tanığın ifadeleri medyaya sızdı. Gizli tanığın Deniz Baykal'ın kaset skandalıyla ilgili açıklamaları hayli şaşırtıcı.

Fethullah Gülen cemaati içinde uzun yıllar üst düzey görev yapan gizli tanık savcıya Baykal’ın 17 yıl dinlendiğini anlattı.

KASET TALİMATI BİZZAT GÜLEN'DEN

Fetullah Gülen’in bizzat kaset kumpası için talimat verdiğini anlatan gizli tanık, “Baykal’ı yanlış yönlendirerek ‘kaset işini çözeceğiz’ diyerek kandırdılar ve yanlarına çekmeye çalıştılar” iddiasında bulundu.

 Gizli tanık, “9 Eylül 1992’de CHP'nin yeniden açıldığı kurultayda Deniz Baykal, Erol Tuncer'e karşı 1346 delegeden 1150'sinin oyunu alarak genel başkan seçilmişti. Bu tarihten Mayıs 2010'daki kaset operasyonuna kadar olan süre zarfında Baykal,  FETÖ mensubu emniyetçiler tarafından dinlendi. Baykal’ı kaset olayından sonra AK Parti’ye karşı doldurarak yanlış yönlendiren ve farklı açıklamalar yaptıran Cemaat’tir” dedi.

PENSİLVANYA'YA İNANIYORUM DEMİŞTİ

Bilindiği üzere, kaset olayından sonra Baykal yaptığı açıklamada, “Beni aradılar ve biz yapmadık dediler. Pensilvanya'dan aldığım mesajın samimiyetine inanıyorum” demişti.