BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin firari polis şefi yakalandı! FLAŞ!

Casusluk, yasadışı dinleme, hükümetin görevine engel olma gibi suçlardan aranan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç yakalandı.

Abone ol

Casusluk, yasadışı dinleme, hükümetin görevine engel olma gibi suçlardan aranan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç, İstanbul Akgün Oteli'nin önünde yakalandı.

Ankara 1. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı olan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun başlattığı soruşturma kapsamında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı.

27 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Aralarında Emniyet Müdürü ve Müdür Yardımcılarının da bulunduğu Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 29 eski elemanı hakkında dün yakalama ve gözaltına alma kararı verilmişti.
Operasyonlar kapsamında, şu ana kadar, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 27 şüpheli yakalanıp gözaltına alındı.

Başkomiser Ali Kavlak ve Komiser Metin Güneş'in ise aranmasına devam ediliyor.

Gözaltına alınan şüpheli polislerin ifadeleri, savcı Okan Özsoy tarafından, öğle saatlerinden itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde alınmaya başlandı.

KRİTİK İSİM YAKALANDI! POLİS BÜTÜN GÜN KAPIDA BEKLEMİŞTİ!

Casusluk, sahtecilik, yasadışı dinleme, kişisel verileri kayıt etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini yapmaya engellemeye teşebbüs suçlanan 29 şüpheli arasında yer alan Ardıç’ı arayan polisler, pazartesi günü bir ihbar üzerine Şişli, Rumeli Caddesi’nde bulunan Ataol Hukuk Bürosu’nda arama yapmıştı. Binanın 4. katında bulunan büroya giren polisler, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç’ın yakalanmasına yönelik arama kararını bürodakilere gösterdi ve içeride arama yapmıştı. Ekipler yaptıkları incelemelerde Nazmi Ardıç’ı büroda bulamamıştı. Polis Ardıç'ın büroya girdiğini tespit etti ancak nasıl çıktığını bulamamıştı. Gün boyunca ekipler büro önünde beklemişti.

Arama sırasında Twitter hesabından açıklama yapan Ardıç, "Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Ataol Hukuk Bürosu’nda değilim arkadaşlar, gidin yatın. Merak etmeyin yarın Vatan’a geleceğim. Ben korkacak, kaçacak adam değilim" demişti.


Eski polis müdürü Ardıç arandığı dakikalarda Twitter üzerinden dört açıklama yaptı.

17-25 Aralık operasyonlarında yer almıştı

Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü görevine, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın isteğiyle getirilen Nazmi Ardıç, 17- 25 Aralık sürecinde Fatih Belediyesi ve TOKİ  ihalelerindeki usûlsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. Operasyonda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı. Ergenekon, Balyoz, Şike ve Odatv operasyonlarında da görev alan Ardıç, 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürlerinden Yakub Saygılı ve Mahir Çakallı ile birlikte haklarında açılan idari soruşturmalar kapsamında ihraç edilmişti. Son olarak Karaman'da görevlendirilen Ardıç, daha önce 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürleri ile birlikte adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılmıştı. Ardıç, fezlekede 'dönemin Başbakanı' ifadesinin geçtiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da, böyle bir ifadenin fezlekede geçmediğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.