BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,81
ALTIN 2.476,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Cemaatin AK Parti'deki milletvekili sayısı

Cemaat ile AK Parti arasındaki gayri resmi ortaklık bitti. Şimdi herkes AKP'de kaç Cemaat vekili var sorusunun peşinde. İşte rakam.

Abone ol

İNTERNET HABER - AK Parti ile Cemaat arasındaki dershane savaşı hükümetteki gayri resmi ortaklığın bitişinin de ilanı oldu.

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ortadaki tabloyu 'koalisyon bitti' sözleri ile tanımlıyor. Altaylı'nın en çok merak ettiği ise AK Parti içinde kaç tane Cemaat milletvekili olduğu? Bu sorusunun yanıtı AK Partili bir vekilden almış.

AKP'DE CEMAATÇİ VEKİL SAYISI

Fatih Altaylı'nın öğrendiğine göre AK Parti içinde Fethullah Gülen Cemaatinden 12 milletvekili bulunuyor.

Peki bu milletvekilleri kavganın yaşandığı şu günlerde AK Parti'den istifa eder mi? Altaylı'nın konuştuğu AK Partili şöyle diyor;

-"Niye istifa etsinler canım? Bu arkadaşlar içinde Cemaat'e ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye en yakın olduklarını bildiğimiz kişiler, tüm bu tartışmalar esnasında tek bir olumsuz kelime etmediler. Hatta hiçbir şey söylemediler".

CEMAAT ŞİMDİYE KADAR HANGİ PARTİLERİ DESTEKLEDİ?

AK Parti ile yollarını ayıran Cemaat şimdi hangi partiye arka çıkar sorusu da son günlerin en merak edilen konusu. Fatih Altaylı, Cemaatin bugüne kadar destek verdiği partileri sıraladı.

"12 Eylül sonrası Cemaat, ANAP'tan yanaydı.
Sonra DYP'ye meyletti, ama ANAP'ı tam olarak terk etmedi.
Bir dönem Ecevit'in DSP'sini de destekledi, ama Ecevit de Cemaat'e hiç ters düşmedi.

CEMAATİN ASLI YAKINLAŞMADIĞI PARTİ

Gülen Cemaati'nin asla yakınlaşmadığı tek "sağ siyasi akım", Erbakan'm liderliğinde temsil edilenler oldu. Hiçbir vakit ne Milli Selamet, ne Refah, ne Fazilet, ne de Saadet Partisi çatısı altında yer aldılar.
Tam aksine, genelde hasmane bir tutum içindeydiler.

FATİH ALTAYLI YAZILARI