BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  MEDYA

Cemaati takdir etmek için 20 sebep sandığınız gibi değil

Hükümete yakın yazarlardan Fuat Uğur, Gülen cemaatinin yanlışlıklarını 20 maddede topladı

Abone ol

Gülen cemaatinin yanlışlıklarını sıralayan Fuat Uğur, toplumun bu süreçten dersler çıkardığını savunuyor.

Türkiye si yazarı Fuat Uğur, "Yolsuzluklar ve amaca ulaşmak için her yolun mubah sayılamayacağını bir kez daha öğrendik" diye yazdı. 

Hükümet-cemaat savaşı tüm hızıyla sürerken, iktidar partisine yakın yazarlardan Fuat Uğur, konuyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Cemaat sayesinde şeffaflığın önemini öğrendiklerini yazan Uğur, "Siyasetle ilgisi olmadığını söyleyenlerin de aslında bir çeşit siyaset yaptığını ve üstelik bunu en haince yöntemlerle yürütebileceğini keşfettik." diyor.

DARBE DAVALARINI SULANDIRANLARIN KİMLER OLDUĞUNU ÖĞRENDİK

"Sıralıyorum, siz karar verin" diyen yazar, cemaatin ülkeye neler kazandırdığını 20 maddede topladı.

1-Örgütlenmenin ne kadar mühim olduğunu ispatladılar.
2-Uzun soluklu projeler yapıp hayata geçirmek için sabırla ve özveriyle çalışmanın önemini kavrattılar.
3-Geçmişimizle hesaplaşmak için bize bir fırsat sundular.
4-Şeffaflığın önemini ve gizli kapaklı yapılan çalışmalara şüpheyle bakmak gerektiğini anladık.
5-Devlet içinde adam kayırmacılığın liyakatin önüne geçmesinin ne kadar zarar verdiğini acı biçimde bir kez daha idrak ettik.
6-Toplumdan izole edilerek, “asker ya da cemaatçi” fark etmez, altın nesiller yetiştirmenin niye işe yaramadığını, bu neslin kökenlerini kolayca inkâr edip içinden geldikleri toplumlara yabancılaştıklarını, aynı sebeple siyasete bulaştıklarında da toplumu okuyamayıp başarısız olduklarını gördük.
7-Aramıza dost, kardeş diye giren örgütlü kesimlerin nasıl bir anda ihanet şebekesine dönüşebileceği acı da olsa öğrendik.
8-Derin bir uykudaydık, uyandık. Küresel güçlerin Türkiye üzerine plânları hepimize evvelden bir film hikâyesi gibi gelirken ilk kez cemaat sayesinde ete kemiğe büründü. Bu güçlerin, içimizdeki “dost elleri” ile her tür komployu yapabileceklerini anladık.
9-Cemaat sayesinde AK Parti gerçek gücünü anladı. Dolayısıyla cemaatin hiçbir ciddiye alınacak oy potansiyelinin bulunmadığını da.
10-Ama öte yandan seçimlerde ortaya çıkan oy oranlarıyla etkisiz kalsalar da insanlarda örgütlenmeyle büyük bir güç duygusu uyandırılabileceği belli oldu.
11-Vesayetten kurtulmamızın o kadar kolay olmadığını ve vesayetin kendisini başka kılıklarda yeniden ürettiğini cemaat örneğinde alenen gördük.
12-Bu kadar kötücül tarzda beddua edilebilmesinin ardından cemaatin başına gelenler, halkta “daha az beddua edeyim, yoksa bana geri döner” fikrinin yaygınlaşmasına yol açtı.
13- Nörotik konuşmalar yapan vaizlere güvenilmeyeceği bir kez daha ortaya çıktı.
14-İş adamlarının ve toplumda etkin insanların cemaatin yaydığı güç ve iktidar duygusunun etkisinde kalıp yıllarca haraç verdikten sonra, bugün bu etki ortadan kalkınca “Dünya meğer ne kadar güzelmiş” diyebilmelerini sağladı.
15-Din ve yardım amaçlı toplanan paraların bir resmî işleyiş içinde olmadığı takdirde nasıl istismar edileceği yeniden anlaşıldı.
17-Yolsuzluklar ve amaca ulaşmak için her yolun mubah sayılamayacağını bir kez daha öğrendik.
18-Siyasetle ilgisi olmadığını söyleyenlerin de aslında bir çeşit siyaset yaptığını ve üstelik bunu en haince yöntemlerle yürütebileceğini keşfettik.
19-Darbe davalarıyla bir dönemin vesayetiyle yüzleşme mümkün olabilecekken bu davaları sulandırıp, vicdanları rahatsız ederek anlamsız hale getirenlerin aslında kim olduklarını anladık.
20-Cemaatin ihlâslı, temiz kalpli tabanının cemaatten kopmaya başlamasıyla birlikte Yeni Türkiye için daha da umutlandık.