BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Cemaati en iyi tanıyan yazardan Gülen iddiası!

"Camia’nın savaş stratejisi"ni yazan Ahmet Taşgetiren, Gülen'in son konuşmalarını analiz ederken cemaatte ciddi bir çözülme olduğunu öne sürdü...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Gülen Cemaati'ni yakından tanıyan isimlerden Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Fethullah Gülen'in son konuşmalarından yola çıkarak kaleme aldığı yazıda cemaatte kayda değer bir çözülme yaşandığını iddia etti. Star yazarı "Camia’nın savaş stratejisi" başlıklı yazısında Gülen'in son çıkışlarının şifrelerini paylaştı.

GÜLEN'İN KONUŞMALARI GÖSTERİYOR Kİ CEMAAT ÇÖZÜLÜYOR!

Taşgetiren, Gülen'in tepkilerini analiz ettiği yazısında "Gülen’in konuşmalarına da yansıyan tepkilerine baktığımda, gerçekten işin içinden nasıl çıkılacağının kestirilemediğini görüyorum." dedi. Cemaatin bir çıkmaza girdiğini yazan Taşgetiren ortada ciddi bir çözülme olduğunu vurgularken "Yanlış bir yola girildi ve daha fazla kilometre yapmaya gerek yok. Çünkü bu sürecin her kilometresinde yolcuların kervandan kopması kaçınılmaz." diye yazdı.

"Gülen’in son konuşmalarına bakıldığında, bir kere Camia’nın süreçten etkilendiği, bazı çözülmeler olduğu ve bu çözülmelerin Gülen’i rahatsız ettiği anlaşılıyor." diyen Taşgetiren şöyle devam etti:

GÜLEN'E GÖRE CEMAATTEKİ ÇÖZÜLMENİN NEDENLERİ...

Gülen’in çözülmeyi izah ve karşı duruş sergilemeye yönelik söylemi iki ana çerçeveye oturuyor:

Bir: Bu çözülmeler bütün davalarda söz konusudur. Zaman içinde zorluklarla-sınavlarla karşılaşılır ve paraya-kadına-şöhrete ram olanların iradesi çözülebilir.

İki: Hak dava bu çözülmelere rağmen devam eder, dünyevi hiçbir zafer söz konusu olmasa bile, Hak katında kazanılan yeterlidir. Önemli olan da Hak katında kazanmaktır.

Üç: Bize bu “zülm”ü yapanlar, nifak, belki de küfür içindedir. Camia adına nifak - münafıklık çok rahat telaffuz ediliyor, küfür ithamı ise “lafz-ı küfür” ithamları ile zımnen seslendiriliyor.

Söylemin birinci bölümünün, Camia bünyesinde bir ölçüde etkili olması mümkündür. İkinci ve üçüncü bölümlere inanmak şartıyla. “Zaafa düşme” suçlaması, özellikle tepe noktaları özeleştiri yapmaktan alıkoyar. Para, kadın - şöhret yanında bir de “korku” ithamı, işi bir haysiyet meselesi haline getirebilir. Ve bir süre daha bünye içinde kalma sonucunu doğurabilir.

Ama davayı “hak dava” olarak kabul etmek ve karşıdakileri de “Nifak - küfür içinde” görmek şartıyla.