BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21

Cemaati bitirmek mi? Erdoğan'sız AK Parti mi?

"AK Parti, cemaati yıllardır bitirmek için fişledi "söyleminin ikizidir aslında "cemaat yıllardır AK Parti'ye tuzaklar kurdu, Erdoğansız bir AK Parti için uğraştı" söylemi.

Dershanelerin kapatılması meselesinin zemini kaygan, sınırları kırmızı demiştim. Mesele gerçek zemininde bir türlü tartışılamadan "bitirme planları"na kurban gitti malesef. 
 
Bugün geldiğimiz noktada komplolar, planlar havada uçuşuyor. 
 
AK Parti'nin 2004 yılı MGK kararlarında cemaatin fişlenmesine izin veren imzaları atması, önümüze "cemaati bitirme planı" olarak servis ediliyor.

Belge bu kadar iştah açıcıyken kaşıklayanı da bol oluyor. Tabi soğutmadan yemek lazım ki tadı çıksın.
 
Oysa o dönemin ve sonrasındaki yılların cemaat-AK Parti ilişkisi açısından bir fotoğrafı çekildiğinde, bunun aslında raf ömrü tükenmiş bir belge olduğu gün gibi ortaya çıkar. 
 
Derdi üzüm yemek olanlar için burdan ekmek çıkmaz ama bağcıyı dövmekse mesele neyle vurduğunuzun pek de bir önemi yok. 
 
Bitirme planı diye ortaya konan belgelerin, cemaat ve AK Parti arasında yüksek gerilim hattı oluşturmaktan başka bir işe yaramadığını düşünüyorum. 
 
Bu zeminde tartışmaya taraf olmak "Sen bana bunu yaptın", "ama sen de bana zamanında bana bunu yaptın" demekten öte geçmeyecek belli.

Nitekim "cemaati bitirme planı öyle mi?" diyenler hemen karşı atağa geçerek "siz de yıllardır Erdoğan'sız bir AK Parti istemiyor musunuz?" demeye başladı bile. 
 
"AK Parti, cemaati yıllardır bitirmek için fişledi "söyleminin ikizidir aslında "cemaat yıllardır AK Parti'ye tuzaklar kurdu, Erdoğansız bir AK Parti için uğraştı" söylemi.
 
Bütün tartışmalar sürerken dershanelerin kapatılması- eğitim sisteminin alacağı hal ise taş gibi yerinde duruyor.

Şimdi gel de ayıkla pirincin taşını! 
 
ACEP BENİ NASIL FİŞLEDİLER?
 
Fişlemelere bu kadar aşina başka bir millet var mıdır bilemiyorum. Açıkcası merak da etmiyorum. Kendi fişlerimiz bize fazlasıyla yetiyor. 
 
Okumayı fişlerle söken bir nesil için fişlenmek de fişlemek de çok sıradan. 
 
28 Şubat'ta askerin yaptığı fişlemelerle neler çekti insanlar.

Bunun yarasıyla iktidara gelen bir partinin fişleme yasaktır demesini bekliyor muyduk? Cümlenin gelişine göre "evet" ama siyasetin gidişine göre cevap "hayır" olacak. 
 
Bugünün en popüler fişleme haberi:"Dana hissesine girdi fişlendi!"

Cemaate Moğolistan'da vekaleten kesilmek üzere kurban gönderen Kaymakam Adayı, Taraf'ın haberine göre şöyle fişlenmiş: 

V.K: Aydın-Ayten oğlu, Mersin- 1986 doğumlu. V.K. hakkında; Aralık 2008 ayı (Kurban Bayramı)’nda, Mersin’de F. GÜLEN Cemaati tarafından, Moğolistan’da vekaleten kesilmek üzere “Kurban hissesi”gönderen şahıslar arasında yer aldığı...
 
Cemaatle uzaktan yakından ilişkisi olan, bir dost meclisinde maklube yemişliği bulunan, arkadaşı tarafından ısrarla gazete aboneliği yapılmış olan herkesi inceden bir merak sardı:

"Acep beni nasıl fişlediler?"