BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

Cemaate yakın polis müdürü hakkında ağır iddia

Dün akşam A Haber'de yayınlanan Deşifre programına emekli polis memuru Mehmet Arif Sabaz'ın iddiası damgasını vurdu.

Abone ol

Emekli polis memuru Mehmet Arif Sabaz, kendi yakaladığı teröristi İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski müdürü Yurt Atayün'ün teröristi kendileri yakalamış gibi taltif listesine kendi ismini ve ekibini yazdırdığını iddia etti.

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı'nda, emniyetteki paralel yapılanmayla ilgili sarsıcı bir iddia gündeme getirildi. 

Programda teröristi yakaladığı belirtilen Sabaz'ın güvenlik kamera görüntüleri de ekrana getirildi.Mehmet Arif Sabaz, olayla ilgili olarak şunları söyledi:

'BİR DE ÇIKIYORLAR MEYDANLARA HARAM LOKMA YEMEDİK DİYORLAR'

"Yurt Atayün ve 20 emniyet memuru benim yakaladığım teröristi kendilerini de yakalamış gibi tutanak tutarak birer maaş taltifi ceplerine koydular. Haram olsun. Bir de çıkıyorlar meydanlara haram lokma yemedik diyorlar böyle bir şey olabilir mi? Bundan ala haram mı var. Ama ben şehit olan polisin eşine ev alalım başını sokacak bir yeri olsun dediğimde kimsenin sesi çıkmıyordu. Bunların yatacak toprakta yeri yok. Birde bana şehit cenazesinde ezan okudum diye ceza verdiler."

yurt.20141213145048.jpg

TUTUKLANMIŞTI

Atayün 22 temmuz'da emniyet içinde paralel yapılanmaya yönelik operasyonda tutuklanmış ve 'Siyasal veya Askeri Casusluk', 'suç uydurma' , 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme ve resmi belgede sahtecilik' suçlamaları ile sorgulanmıştı.

ERGENEKON SORUŞTURMALARINDA DA VAR

2009 yılında göreve gelen ve KCK operasyonlarını yürüten İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından 9 Şubat 2012'de görevden alınmıştı. Atayün ve Demirhan, KCK operasyonlarının yanı sıra Ergenekon ve Devrimci Karargâh soruşturmalarını da yönetmişti. Görevden almaların MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifade vermeye çağrıldığı 7 Şubat 2012'den hemen sonra gelmesi dikkat çekmişti.