BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cemaate son darbe! TSK'ya kumpas davası resmen başladı!

Yalçın Akdoğan’ın “Milli orduya kumpas kuruldu” açıklaması sonrası başlayan tartışma mahkemeye konu oldu. Cemaati hedef alan TSK'ya kumpas soruşturması resmen başladı...

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına “kumpas” kurulduğu iddiasıyla açılan soruşturma fiilen başladı. Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre Terör savcılığı Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve Askeri Casusluk gibi soruşturmalarda yargılanan askerlerin, “şikâyetçi” sıfatıyla ifadesini alıyor. Emekli Albay Levent Göktaş ve SAT komandosu emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın şikâyetçi sıfatıyla ifadesini alan Terör Savcılığı önümüzdeki günlerde de emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın ifadesine başvuracak.

GENELKURMAY ŞİKÂYETÇİ OLDU

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “Milli orduya kumpas kuruldu” açıklaması sonrası birçok personeli yargılanan Genelkurmay Başkanlığı harekete geçmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda Balyoz ve Ergenekon gibi TSK’nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda “TSK’yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hâkimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği” gibi suçlamalar yer almıştı.

Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, davalar İstanbul’da açıldığı gerekçesiyle ‘görevsizlik’ kararıyla dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. Dosyayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu‘nda, 17 Aralık soruşturmasını da yürüten Savcı Ekrem Aydıner incelemeye aldı.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre soruşturmada kapsamında Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve Askeri Casusluk davalarında yargılanan asker sanıkların ifadesinin alınmasına karar verildi. İlk olarak Ergenekon davasının sanığı emekli Albay Levent Göktaş ile Poyrazköy davasının sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş, savcıya “şikâyetçi” sıfatı ile ifade verdi. Geçen hafta Çağlayan Adliyesi’ne gelen iki isim “kumpas” iddialarıyla ilgili bildiklerini anlattı.

‘DVD’Yİ BU POLİS KOYDU’

Ergenekon davasının en önemli delilleri arasında yer alan 51 No’lu DVD’nin sahibi olduğu iddia edilen ve 23 yıl 9 ay hapis cezası alan emekli Albay Levent Göktaş ifadesinde, “DVD üzerinde parmak izi incelemesi yapılamasını ve benim parmak izim çıkarsa DVD’nin bana ait olduğunun tarafımdan kabul edileceği belirtilmiştir. Ancak polisler, Savcı Zekeriya Öz ve tutuklama kararını veren Ömer Diken bu talebimi kabul etmedi. Tutuklandıktan sonra da bu talebime devam ettim. Ancak hiçbir şekilde DVD üzerinde parmak izi incelemesi yapılmadı” dedi. Göktaş, işyerinde 51 No’lu DVD’yi bulan polisler M.Y ve S.Ş’nin de soruşturulmasını ve cezalandırılmalarını isterken, “Söz konusu DVD’yi bulduğu yere koyduğundan emin olduğumuz görevlinin fotoğrafını görüntülerden tespit ederek size sunuyoruz. Bu kişinin araştırılmasını ve bulunmasını istiyoruz” dedi. Göktaş, eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında “görevi kötüye kullanmak” ve “hukuka aykırı davranmak” suçlarından soruşturma açılmasını da talep etti.

‘ENDİŞE EDİYORUM”

Savcı Ekrem Aydıner’e şikâyetçi sıfatı ile ifade veren Poyrazköy davası sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş da ofisinde bulunan “Kafes Eylem Planı” belgesinin, daha dosya bulunmadan 1 hafta önce aynı davanın sanığı Eren Günay’a savcılık sorgusunda sorulduğunu hatırlatarak, “Bu husus dahi savcıların sözde benden elde edilen meteryallerde Kafes Eylem Planı’nı görerek bu plan hakkında bilgi sahibi olduklarını ve daha önceden bu hususların kullanıldığını göstermektedir” dedi.

Soruşturmayı yapan ve yürüten görevlilerin soruşturma sırasında delil üreterek görevlerini kötüye kullandıklarını iddia eden Bektaş, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli soruşturma evrakında imzaları olan T.E, K.A, Y.A ve bilirkişi olarak Ankara’dan getirilen polis memurları B.P ve İ.A’nın soruşturulmasını istedi.

Bektaş, dönemin Ergenekon savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Mehmet Murat Yönder ve Ercan Şafak’ın da söz konusu hukuksuzluklardan haberdar olduğunu ve bütün işlemleri emniyet mensuplarıyla birlikte yürüttüklerini düşündüğünü söyledi. Bektaş, ifadesinde, “Yine aynı yapının bana suç atmak için arabama, evime yasadışı bir eşya bırakıp beni suçlamasından endişe ediyorum” dedi.

51 NO’LU DVD

Emekli Albay Levent Göktaş’ın ofisinde bulunduğu öne sürülen 51 No’lu DVD’nin içinde çok sayıda örgütsel doküman, yüksek yargı mensuplarına yönelik şantaj amaçlı çekilen müstehcen görüntüler ve fişlemeler ile “Balyoz Darbe Planı”na ait belgeler olduğu öne sürülüyordu. “Kafes Eylem Planı”nın ise gayrimüslimlere yönelik bir dizi eylemi içeriyordu.