BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

Cemaate hakkımı helal etmiyorum! Olay yazı

Çanakkele Biga'da seçimi CHP'ye karşı kaybeden AK Parti'li eski başkan Mehmet Özkan cemaate yüklendi.

Abone ol

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde başkanlık koltuğunu CHP'li İsmail Işık'a kaptırmasından, kendilerini 'Hizmet Grubu' olarak niteleyen kişileri sorumlu tutan AK Partili Mehmet Özkan, "Hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Biga'da üst üste iki dönem belediye başkanlığı yapan AK Partili Mehmet Özkan, üçüncü kez başkan adayı oldu. Ancak 699 oy farkla seçimi CHP'li İsmail Işık kazandı. Eski Belediye Başkanı Mehmet Özkan 5 Nisan tarihinde, Facebook sayfasında seçimlerle ilgili sitemini bildiren bir yazı paylaştı. Seçimi, kendilerini 'Hizmet Grubu' olarak niteleyen arkadaşları yüzünden kaybettiğini ileri süren Özkan, tepkisini dile getirdi. Hatta bununla da kalmadı, 'eski dostlar' diye hitap ettiği 'Hizmet Grubu'na hakkını helal etmediğini ifade etti.

AK  Partili Mehmet Özkan, facebook'ta paylaştığı sitem dolu yazısında şunları anlattı:

"Bir gün kendilerini hizmet grubu olarak tanımlayan arkadaşlar ziyaretimize gelmişti. Konuşmanın bir yerinde, 'Sizin oyunuza ihtiyacımız yok mu demek istiyorsunuz?' dediler. Cevaben dedim ki 'Eğer içinizden bir kişi böyle yaparsa ona asla hakkımı helal etmem. Zira 10 yıldır bir kere size 'hayır' demedim. Şahsi imkanlarımı dahi sizin çalışmalarınız için feda ettim. Dünyada değilse de ahrette hesabını sorarım.' İlkesizliğin, ölçüsüzlüğün ve de vefasızlığın en vahim örneğini sergilediler. Hesabı dünya olmayanın kaybedeceği bir şey yoktur. İnanır mısınız, ne ben ne de ailem üzüntüyü yüreğimize dokundurmadık bile. Hakkımızda hayırlı olacağını düşünüyoruz. Ama siz bu imtihanda asıl kaybedensiniz eski dostlar! Vicdanınız sizi asla bırakmayacak bilesiniz. Size hakkımı asla helal etmeyeceğim bilesiniz."

SAYFASINI KAPATTI

Bu paylaşım 700'e yakın beğeni alırken, 36 kişi aynı mesajı paylaştı. 134 kişi de bu yazıya yorum yaptı. Konunun daha fazla tartışma halene gelmemesi için bugün herkese açık olan facebook sayfasını kapatan AK Partili Mehmet Özkan, "Yazıyı ben yazdım, ama sayfayı kapattım. Son sözüm ondan ibaret. Konuyu artık kapatalım, herkes işine baksın. Yeni seçilen arkadaşların da yolları açık olsun" dedi.

30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde CHP'li İsmail Işık 14 bin 101 oy alarak başkan seçilirken, AK Partili Mehmet Özkan 13 bin 402 oyda kaldı.