BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Cemaatçi polislerin avukatları isyan etti

22 Temmuz'da yapılan cemaat operasyonuyla gözaltına alınan emniyet mensuplarının uzun süren sorguları avukatları isyan ettirdi.

Abone ol

22 Temmuz'da gözaltına alınan ve adliyede sorguları devam eden 49 emniyet mensubunun avukatlarından zehir zemberek bir açıklama geldi:

"38 saatte 7 kişinin sorgusu yapıldı. Bu tür dosyalarda bir hakimle soruşturma yürütülmez. Hakim belli bir noktadan sonra kilitleniyor, yoruluyor. Süreç yürümüyor."

2 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarının avukatları Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. 38 saat süren gözaltı süresi içerisinde 49 kişiden sadece 7 kişinin sorgulandığını belirten avukat Bilal Çalışır “Bu tür dosyalarda bir hakimle soruşturma süreci yürütülmez.

Asgari 3-4 hakimle yürütülür. Biz burada bir tane hakimle yürütmek zorundayız. Hakimin tarafsızlığı ile ilgili ciddi şüpheler var. Hakim belli bir noktadan sonra kilitleniyor, yoruluyor. Süreç yürümüyor" diye konuştu. Avukat Ömer Turanlı ise “Hakimden karar talep ediyoruz, 2-3 saat ara veriliyor. 2-3 saatlik arada 'Kaç İsmail'ler oluyor. Süreci tıkayanlar 'Kaç İsmailler', 'Kaç İsmail'lerle görüşenlerdir" dedi.

‘NEZARATHANE KALORİFERLERİ AÇILDI’

Avukat Bilal Çalışır'ın yaptığı basın açıklamasında sistematik bir kara propaganda ile algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Sahur vakti evlerinden alınmış, medyaya intikam görüntüleri vermek için arkadan kelepçe takılmış, Ağustos ayında nezarethane kaloriferleri açılmış, 2 kişilik odada 4 kişi kalmaya mecbur bırakılmışlardır. Uyumamaları için 24 saat ışıklar açık bırakılmıştır"

‘MÜVEKİLLERİMİZ NEZARETHANEDE’

Müvekkillerinin nezarethanede bekletildiklerini ifade eden Çalışır, “Hakim önünde değiller. Hakim tarafından sadece UYAP üzerinden kimlik tespiti yapılmıştır" diye konuştu. Çalışır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, HSYK üyelerine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a çağrıda bulunarak “Bu hukuksuzluğa derhal son verilmeli, müvekkillerimiz serbest bırakılsın" dedi.

1 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Sorgusu devam eden 49 kişinin rehin alındığını söyleyen Turanlı, “Adliyenin Yediemin deposunda bulunan bir eşya gibiler" ifadelerini kullandı. Sanıkların 6 günlük gözaltı süresi içerinde, 2 günden bu yana adliyede tutulduğunu belirten Turanlı, “Banyo yapamıyorlar. Ciddi şekilde kaşıntı ve hastalık belirtisi oluştu. 1 kişi hastaneye kaldırıldı" dedi. Turanlı reddi hakim taleplerinin reddedildiğini de sözlerine ekledi.

 BAYRAM NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN