BIST 9.801
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

Cemaatçi polis şefinden yeni Başbuğ ve Erdoğan iddiası!

Cemaatin gözde polis şeflerinden olduğu iddia edilen Ali Fuat Yılmazer, İlker Başbuğ'un tutuklanmasını Başbakan'ın istediği iddiasına yeni detaylar vererek devam etti...

Abone ol

Ergenekon ve Balyoz gibi önemli davalarda görev alan emekli istihbarat müdürü ve Gülen Cemaati'nin emniyet içindeki en önemli isimlerinden olduğu iddia edilen Ali Fuat Yılmazer’in önceki gün bir Bugün TV kanalında yaptığı açıklamalar yeni bir tartışmaya sahne oluyor. Cemaatin gözde emniyetçisi Başbakan'ın dün akşam yalanladığı iddiaya yenilerini ekledi.

"BAŞBAKAN BAŞSAVCIVEKİLİ'NE TUTUKLAMA EMRİ VERDİ"

Taraf ’a konuşan Yılmazer, Başbakan’ın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un soruşturma dosyasını hazırlayan başsavcıvekilinden (Fikret Seçen) Başbuğ’un tutuklanmasını istediğini belirterek şunları söyledi:

Ben 2011’de ayrıldım. Başbuğ’un gözaltına alınması 2012 yılında oldu. O meseleyi savcılık çalıştı. Polis hazırlamadı. Başbuğ’un dosyasını Adalet Bakanlığı üzerinden Başbakan’a ilettiler. Sonra da Başbakan o dosyayla ilgilenen başsavcıvekiliyle (Fikret Seçen) bizzat görüşmek istedi. Adalet Bakanı’yla Başbakan’a gittiler. Onun ‘Tamam bu dosyayı yapın, ama mutlaka tutuklansın’ dediğini bana başsavcıvekili söyledi.

BAŞBAKAN YARGIYA TALİMAT VEREMEZ

Yılmazer şöyle devam etti: “Başbakan bana ve idari makamlara talimat verebilir, fakat yargıya talimat veremez. ‘Tutuklansın’ demek telkindir, suçtur. Dosyanın gereğinin dışında bir işlem için kimse talimat veremez. Başsavcıvekili telaşlanarak benim yanıma geldi. Çünkü daha önce (soruşturmalarla ilgili) Başbakanla ben görüşüyordum. Geçmişte ben de yaşamıştım bu sıkıntıları. Başsavcıvekilinin Başbuğ’un tutuklanıp tutuklanmayacağı konusunda bir öngörüsü yoktu. Bana “Böyle bir şey var. Benim ne yapmam lazım” dedi. Ben de “Dosyanın gereği neyse siz onu yapın” dedim. Başbuğ dosyanın gereği olarak mı tutuklanmıştır, yoksa aslında tutuklanmayacaktı da Başbakan’ın telkini mi bu işte etkili olmuştur, bilemiyorum.”

inserat_630x265_40.jpg