BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Cemaat kızlarından cemaat ablaları bombası

Cemaat kızları, 'ablalarla' ilgili çok şaşırtan bir adrese konuştular. Etkin Kürt sitelerinden birinde 2 genç kızla yapılan röportaj yayınlandı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında diline doladığı 'Cemaat ablaları'yla ilgili genç kız çok şaşırtan bir adreste bomba ifşaatlarda bulundular.

Kürt camiasının etkin sitelerinden kurdistan24 sitesinden Baki Gül'e konuşan ve cemaat evlerinde kalan 2 genç kız, kimlikleri gizli kalmak kaydıyla açıklamalar yaptı.

Röportajı yapan Baki Gül'ün verdiği bilgiye göre bu iki 'Cemaat kızı' Gülencilerle tanışıp evlerinde kalmış. Halen Avrupa’da master ve doktora yapıyorlar ve onların sağladığı evlerde yaşamışlar. Ancak şimdi o evlerden ayrılmak istiyorlar.

İşte o kızların ablalar hakkında anlattıkları;

NEDEN AYRILMAK İSTİYORLAR?

GECEYARISI ZORUNLU BEDDUA MESAİSİ

-AKP ile kavgaları başladığından bu yana çok gerginler. Bazı işadamları cemaate yaptığı bağışları kesti. Çoğu öğrenci evlerden ayrıldı. Fethullah Gülen’in beddua eden konuşmasını herkese özellikle izlettiler. Acayip şeyler oluyordu. Gece yarısı bazen ablalar bizi kaldırıp Tayyip Erdoğan’a beddua ettiriyorlar. Fethullah Gülen’in CD’lerini izletip “Hocaefendiyi bu hale getirdiler, onu çok kızdırdılar” diyorlar. Hepsi çok gergin. AKP kaybedecek diyorlar.


-"Artık dayanılacak gibi değil. Her şeyimize müdahale ediyorlar. Ve bu zorunlu bir eğitim gibi. Avrupa’nın pek çok yerinde Fethullahçıların evleri var. Bizimle cinsiyetimiz nedeniyle ‘ablalar’ ilgileniyor. ‘Ablalar’, ağabey örgütlerinin kadın yapısı. Bizim hangi evde, kimlerle kalacağımızı da onlar belirliyor. Eğer bir abla ya da cemaatten resmi sorumlu biri evde yoksa bizi başka evlere gönderiyorlar. Evde yalnız kalmamızı istemiyorlar.

Ayrıca bir evde diyelim üç oda var. Her odada iki kişi kalıyor. Toplam 5 ya da 6 kişiyiz. Ama her birimiz her gün Zaman gazetesi almak zorundayız. Yani bir eve 6 gazete giriyor. Ayrıca Sızıntı dergisine abone olmamızı istiyorlar. O da yetmiyor Fethullah Gülen’in konuşmalarını içeren CD’leri dağıtmamızı istiyorlar.

BÖLGE TEMSİLCİSİ ABLALAR VAR

Her evden sorumlu bir abla var. Bazıları bizim gibi öğrenci. Ama okula gittikleri yok. Kendilerini cemaate adamışlar. Her ablanın bağlı olduğu bir ‘üst abla örgütlenmesi’ var. Onların üzerinde ise ‘bölge temsilcisi ablalar’ var. Düzenli olarak bir araya geliyorlar. Mesela her Cuma günü kesin bir araya gelir Fethullah Gülen’in ya konuşmalarını ya da ondan gelen yazıları okurlar. Ağabeyler örgütlenmesi de bunun benzeri. Biz öğrenci olduğumuz için öğrenci evlerini ve buradaki örgütlenmelerini yakından biliyoruz. Her alanda sıkı örgütlendiklerini söyleyebiliriz.

KAST SİSTEMİNE GÖRE EVLİLİK

-Evlileklere Ablalar ve ağabeyler aracı oluyor. Herkesin kendi dengi olacak bir ilişki öneriyorlar. Örneğin biri doktorsa ona doktor eş, ya da öğretmense öğretmen eş. Tıpkı kast örgütlenmesi gibi. Birini evlendirmek istiyorlarsa, onu eş adaylarıyla tanıştırıyorlar, onu beğenmezse bir başka aday. Kabul ettirene kadar ‘sabırla’ uğraşıyorlar.

MOBİLYALAR İSTİKBAL’DEN VE AYNI RENK

-Öğrenci evlerin bütün mobilyaları aynıdır. Ya kırmızı ya da krem rengi. Ve hepsi İstikbal Mobilya’dan. “Allah rızası” için gönderiyorlarmış, ablalar öyle diyor!. Bütün evlerin düzeni aynı. Cemaate yakın şirketler aracılığıyla evlere kuru kumanya vb. temel gıdalar da getirtiliyor. Ayrıca aileleri zengin olanlarla da “özel” ilgileniyorlar. Çünkü durumu iyi olanlar Türkiye’de ya da Avrupa’da cemaate yüklü bağışlar yapıyor. Ve birçok öğrenciden “kira yardımı” adı altında paralar alınıyor. Ancak toplanan paralar kira parasından fazla. Fazla paraları da cemaate aktarıyorlar, ‘hizmet için’ diyorlar.

GÜLEN KİTABINDAN SINAV YAPILIYOR

Bir-iki yıl önceydi sanırım: ‘Zaman gazetesinin tirajı bir milyonu aşarsa Hocaefendi Türkiye’ye dönecek’ diyorlardı. Bu yüzden herkesin Zaman gazetesi için abone bulmasını istiyorlardı. Yine yakın zamanlarda Fethullah Gülen’in “Sonsuz Nur” isimli kitabını okumamız için bize baskı uygulandı. 2014 Nisan ayında herkesin bu kitaptan sınav yapılacağını söylediler. Şaşırdık. “Zaten üniversitede yeterince sınavımız var. Bu da nereden çıktı?” dedik. Karşılığında “Bu ilahi bir sınav” diye yanıt verdiler. Ben de “Ahirette zaten ilahi sınav olacağız, buna gerek yok” dedim. Abla bana çok kızdı.

EVLERDE KURALA UYMAYANA FİŞLEME

-Ev kuralına bir kez uyulmazsa, ‘evin ablası’ çekip konuşur, uyarır. İkinci kez tekrar ederse de bir üst sorumlu ablaya bildirilir. Üçüncü kez ise bölge sorumlusu abla ve diğer üst düzey yöneticiler devreye girer. Hep insanın en zayıf noktasını arıyorlar, onun üstüne gidiyorlar. Hemen hepsi aynı tonda konuşur. Hep ağlamaklı, boynu bükük dururlar. Hepsinin ortak özelliği bu. Ağabeyler de, ablalar da öyle. Hemen herkesin hakkında çok fazla şey biliyorlar. Ailesi, yakınları, kişisel yaşamı.

SINAVI KAZANANLARI ÖNCEDEN ÖĞRENİYORLAR

-Türkiye’de üniversiteyi kazandığımda beni aradılar. Bana yurt ve kalacak yer sorunu olursa yardımcı olacaklarını söylediler. Ben üniversiteyi kazandığım için şaşkındım. Arayan bir kadındı. Sevincimden pek dikkatimi etmedim. Teşekkür ettim. Sonra üniversiteyi kazandığım kente gittiğimde beni buldular. Evden ilk kez ayrılmıştım, ailem muhafazakardı ve kadındım. O yüzden kabul ettim. Sonra anlatımlarından öğrendim ki o yıl üniversiteyi kim kazanmışsa Türkiye’de Fethullahçılar önceden bu bilgileri topluyor. Kimin solcu, Alevi, Kemalist, Kürt ya da İslam’a yakın olduğunu araştırıp öğreniyorlar ve ona göre yaklaşıyorlar. Ellerinde bazı listeler var. İnsanları kendilerine göre sınıflandırmışlar. Hani fişleme falan deniyor, öyle işte. Avrupa’ya gelen öğrencileri de öyle takip ediyorlar.