BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  EKONOMİ

Cemaatçi işadamlarına arazi şoku!

Emlak GYO cemaate yakınlığı ile bilinen TUSKON'a tahsis edilen bir araziyi bugün saat 14.45'te ihaleye çıkarıyor.

Abone ol

Cemaate yakın işadamlarının kurtuğu Türkiye İşadamları ve Sanayicileir Konfederasyonu-TUSKON ile Maliye Bakanlığı arasında ihale gerginliği.

İstanbul Bahçelievler'de TUSKON'a tahsisli bir kamu arazinin tahsis süresi uzatılmamıştı. TUSKON ile Maliye arasında gerginliğe neden olan arazi bugün saat 14.25'te Emlak GYO tarafından ihaleye çıkarılıyor. 

İhale öncesi basın açıklaması yapan TUSKON yönetimi ihale kararının 'hukuksuz'  olduğunu belirterek, yasal mücadele kararı alındığı duyuruldu.

TUSKON'dan ihaleye ilişkin yapılan açıklamanın detayı şöyle:

"Maliye Bakanlığı’nın ihalesi sonrasında, İstanbul İli Bahçelievler İlçesi Yenibosna Mahallesi 1542 ada ve 37 parseldeki kamu arazisinin konfederasyonumuza tahsisi, haksız şekilde ön izin süresi uzatılmayarak iptal edilmeye çalışılmıştı. Bu hukuksuzluk yargıya taşınmış ve iptal kararının yürütmesi durdurulmuştur.

Ancak mevcut yargı kararına rağmen, söz konusu kamu arazisi bugün saat 14:25’de Emlak GYO tarafından ihaleye çıkarılacaktır. Maalesef ülkemizde her geçen gün hukukun çiğnendiğine, mahkeme kararlarının uygulanmadığına ve demokrasinin temel prensiplerinin kamu gücünü elinde bulunduranlar tarafından yok edildiğini görüyoruz.

Bugün Emlak GYO’ya tebliğ edilecek olan yürütmeyi durdurma kararına rağmen, yapılmak istenen hukuksuzluğa karışacak tüm kamu kurumları, kamu görevlileri ve üçüncü kişilere karşı bütün yasal haklarımızı arayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz."