BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  MEDYA

Cemaat yazarları birbirine girdi!

Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk ve Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu arasındaki kavga bugün yeni bir boyuta taşındı.

Abone ol

Cemaatin Zaman ve Bugün'ün yazarları arasındaki 'cemaatçi polis operasyonu' kavgası sürüyor. Cemaate yapılan operasyonu savunan Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk'e Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu, "Göktürk’ün Türkiye’de yaşadığı konusunda ciddi şüphelerim var" sözleriyle tepki göstermişti.

Gülay Göktürk, Zaman yazarına zehir zemberek bir yanıt verdiği bugünkü yazısında, cemaatin masal anlattığını ve herkesi ahmak yerine koyduğunu vurguladı.

BÜLENT KORUCU'NUN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Gülay Göktürk'ün "Ben nerede yaşıyorum, nerede duruyorum?" başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

NELER OLUP BİTTİĞİNİN FEVKALEDE FARKINDAYIM

Bülent Korucu Zaman Gazetesi’nde “Gülay Göktürk nerede yaşıyor” başlıklı bir yazı yazmış ve 17 Aralık’tan bu yana benim Türkiye’de yaşamayan birinin kaleminden çıkmış gibi yazılar yazdığımı söylemiş.

Aslında ben ayaklarımı gayet sağlam bir şekilde bu ülkenin topraklarına basmış bir halde yaşıyorum ve yaşadığım ülkede neler olup bittiğinin fevkalade farkındayım.

Ama bir problem var gerçekten de ve problemin aslı da şu:

CEMAAT MASAL ANLATIYOR 

Bir kısım insan 17 Aralık’tan bu yana fiktif bir Türkiye yarattılar. Yaşadığımız Türkiye ile bir ilgisi olmayan kendi yazdıkları bir senaryo bu ve bir müddettir hepimize “İşte gerçek Türkiye bu, sizin anlattıklarınız hayal mahsulü; siz hayal görüyorsunuz” deyip duruyorlar. Hepimizin gözü önünde yaşanan olguları seçici bir biçimde bir araya getiriyor ve tamamen farklı bir hikâye yazıyorlar.

Çocuk masalları kadar naif bir hikâye bu...

HERKESİ AHMAK SANIYORLAR 

Dinden-imandan ve eğitimden başka bir şeyle ilgilenmeyen bir dini grubun siyaset yapmakla suçlandığı; temiz toplum yaratmaktan başka hiçbir hesabı olmayan kahraman polis şeflerinin, bu temiz niyetlerinden dolayı inim inim inletildiği; sütten çıkmış ak kaşık kadar temiz yargıçların ve savcıların MİT’i ele geçirmiş İran ajanlarını yakalamak için kelle koltukta milli bağımsızlık mücadelesi verdiği bir ülke hikâyesi anlatıyor; herkesin de bu hikâyeyi “satın alacak” kadar ahmak olduğunu varsayıyorlar.

17 Aralık’tan bu yana nerede yaşadığım ve nerede durduğum konusuna elbette cevap vereceğim.

Ama önce, bugün durduğum yeri daha iyi kavramak isteyenler için; geçmişte durduğum yer hakkında da bazı hatırlatmalar yapmam lazım.