BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  MEDYA

Cemaat yazarından senatörlere bağış itirafı

74 ABD senatörünün John Kerry'ye yazdığı mektuba ilişkin Zaman'ın Washington Temsilcisi Aslan'dan ilginç açıklama.

Abone ol

Senatörlere bağış yapıldığını kabul eden Aslan, AK Parti'yi Washington'da parayla dahi savunacak kimsenin olmadığını iddia etti.

Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan, bugünkü köşesinde cemaate yönelik "parayla mektup yazdırıyorlar" suçlamasına yanıt verdi.

KERRY'YE CEMAAT MEKTUBU

Samanyolu TV Genel Yayın yönetmeni Hidayet Karaca'nın tutuklandığı 14 Aralık cemaat operasyonu ABD kongresini harekete geçirmişti. 100 senatörden 74'ünün imza attığı mektupta basın ve ifade özgürlüğü konusunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den Türkiye'ye baskı yapması isteniyordu.

"BAĞIŞ YAPANA İHALE AYARLANMAMIŞ YA!"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasının eleştirildiği mektup tartışma konusu oldu. Gelen tepkilere bugünkü köşesinde yanıt veren Aslan, şunları söyledi:

"Hizmet camiasına nefret ve kıskançlıkla beslenenler, “Amerikan Kongresi’ni satın almışlar. Parayla mektup yazdırıyorlar” safsatasına sarılmış. Türk-Amerikan toplumunun en aktif kesimlerden olan Hizmet gönüllülerinin hayatın her alanında varlık göstermesi çok doğal. Bu çerçevede, arzu edenlerin Amerikan demokratik gelenekleri doğrultusunda siyasi kampanyalara bağış yapması da gayet normal. Haddizatında Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri adına Washington Büyükelçiliği öteden beri ülkedeki tüm Türk asıllıları siyasi kampanyalara katılmaya, bağış yapmaya teşvik etmekte. Halka da açık olan resmi kayıtlara göre Kerry’ye mektuba imza atan 88 milletvekili ve 74 senatörün çoğunluğu Türklerden bağış almamış. Bağış verilmiş az sayıda imzacıyı nazara verip ‘parayla mektup yazdırdılar’ cinliği yapılıyor. Kaldı ki, Türk asıllı seçmeninden bağış almış bir politikacının dahi Türkiye’yle ilgili içeriğine inandığı bir metne imza atmasında hiçbir etik sorun yok. Bağış yapana ihale ayarlanmamış, torpil yapılmamış ya!

İddia ettikleri gibi Amerikalı siyasetçiler yolsuzluğa batmışsa, AKP’liler çikolata ve ayakkabı kutularıyla para taşıyıp hükümeti öven mektup yazdırsalardı? Ne de olsa para havuzunda yüzüyorlar. Ama yapamazlar, çünkü artık Washington’da AKP’yi parayla dahi savunacak kimse bulmak zor.

ULUSLARARASI ELEŞTİRİLERİN ARDI ARKASI KESİLMEZ

AKP ve Erdoğan’a yapılan eleştirileri Türkiye’ye yapılıyormuş gibi sunup kendinizi ve halkı aldatmayı bırakın. Türkiye’yi gerçekten seviyorsanız, ülkenin dünyada imajını bozan ve dış ilişkilerine çomak sokan anti-demokratik politikalardan vazgeçin. Şimdiye dek halkın büyük kısmını medyanızla uyutmayı başardınız diye, dünyanın zekâsıyla da alay etmeyin. Yoksa uluslararası eleştirilerin ardı arkası kesilmez."