BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,49
HABER /  MEDYA

Cemaat yazarı Gülen'in Sızıntı yazısını paylaştı olay oldu

Zaman gazetesi yazarı Abdullah Aymaz'ın köşesinde, Gülen'in 12 Eylül darbesi öncesi Sızıntı'ya yazdığı yazıyı yeniden paylaşması tartışma konusu oldu.

Abone ol

Fethullah Gülen'in baharda TSK içindeki cuntayı harekete geçireceği iddiası dilden dile yayılıyor.

Tartışmanın fitilini ateşleyen ise Zaman gazetesi yazarı Abdullah Aymaz oldu. Fethullah Gülen'in 12 Eylül darbesinin arefesinde, Haziran 1980'de Sızıntı dergisinde yazdığı yazıyı paylaşan yazar, "Şimdi de 36 sene sonra, diyorum ki: Yusuflara müjdeler olsun!.." diyerek yazısını tamamladı.

"TOZU DUMANA KATARAK GELEN BİRİ VAR"

Gülen'in 36 yıl önceki yazısında "Mabed, mekteb ve kışlada letaif, derinliğince bir uykudan uyananlar gibi gerine gerine, esneye esneye de olsa silkinip kendine gelmektedir. Sanki tozu dumana katarak gelen biri var, müjdesini sağa sola mesajlar halinde tebliğ edip geçiyor; bahar müjdesi kulağına üflenmiş bülbüllerin, cırcır böceklerinin mukaddes vazifelerini durup dinlenme bilinmez bir şevkle eda etmeleri gibi..." ifadeleri dikkat çekiyor.

DİKENLİKTE GÜLLERİMİZ GÜLÜMSEMEYE BAŞLADI

Yazıda ayrıca "Kapısında duramadığımız kalelerin içinde nutukhanlarımızın sadasını işitiyoruz. Andeliblerimiz sanki maristanda şakıyor. Ayak basamadığımız dikenlikte güllerimiz gülümsemeye başladı" satırları yer alıyor.

Cemaat yazarı Ayvaz'ın yazısı polemik konusu oldu. Star yazarı ve eski AK Parti milletvekili Resul Tosun, "FETÖ baharda TSK içindeki 'cunta'yı uyandırabilir mi" başlıklı bugünkü yazısında Gülen'e böyle tepki gösterdi:

"CÜRETKARLIKLARININ SINIRI YOK"

"Masuniyetine inandıkları bir “Efendileri” var. Ve o efendileri müritlerine bakıp onlardan aldığı cesaretle ile hızını alamayıp neler söylüyor bakın hele..!

Fethullah Gülen, Diyarbakır Sur’daki çatışmalara atıf yapıyor bir konuşmasında. Üstad’ın şiirine ilavelerle birlikte yapıyor bunu.

Diyor ki “Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes... Ey kahbe rüzgar artık ne yandan esersen es. Yezidlerin, Haccacların, tiranların estirdikleri gelip geçici rüzgarlar, suni rüzgarlar hangi yönden esersen es... Surda gedik açıldı.”

Asimetrik ilişki kurmaya gerek yok. Aristo’nun mantık örgüsü içerisinde bile düşünsek, Fethullah Gülen’in PKK terör örgütünün Sur’daki yakıp yıkmaları, asker polis şehit etmesi üzerinden yaptıklarını olumlama anlamı çıkar bu cümlelerden. Zira her vesile ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Yezid, Haccac, tiran” benzetmesi yapanın da Fethullah Gülen olduğunu bilirsek... Kast edilenin ne olduğu anlaşılır..!

Bu yapının çılgınlığının sınırı yok! Darbe dahil!"

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLADI YGS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALMAK İÇİN TIKLAYIN