BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

Cemaat tabanında deprem! Şamil Tayyar'dan şok iddia!

Cemaate yapılan operasyonun sonuçlarını yorumlayan Şamil Tayyar "cemaate yüzde 50 civarında tabanında bir ayrışma olduğunu kaba taslak söyleyebiliriz." dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Sabah sine verdiği röportajda Gülen Cemaati'ne dönük operasyonu ve sonuçlarını yorumladı. Cemaate dönük ağır suçlamaları ile dikkat çeken Tayyar medya patronu Aydın Doğan için de çarpıcı iddialar öne sürdü.

İşte Şamil Tayyar'ın röportajda anlattıklarından çarpıcı bir bölüm:

CEMAATİN TABANI ÇETEYE KARŞI TAVIR ALARAK ÖZGÜRLEŞEBİLİR
 
Cemaatin bildiğimiz sıradan bir tabanı vardı. Bir de bu operasyonları yapan casusluk suçlamasıyla karşı karşıya kalan bir kesim var, paralel yapı denen bir örgüt var. Cemaatle bunların arasında mesafe olmaya başladı mı sizce?

 
Tam olarak olduğunu düşünmüyorum. Bu çete uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantılı. CIA, Mossad ve küresel sermayeyle bağlantılı. Bunlar cemaatin içerisine odaklanarak zaman içinde bütün bünyeyi etki altına almaya başladılar. Cemaat ise bu tehlikeyi fark ederek, görerek çeteyi dışlayabilecek, onlardan uzaklaşabilecek güçlü bir iradeyi ortaya koyamadı. Bu ayrışmanın yavaş yavaş başladığını ama arzu edilen bir noktaya gelmediğini görüyoruz.
 
CEMAAT TABANI % 50 ORANINDA AYRIŞTI
 
Eğer bu ayrışma başlarsa cemaat de kendini özgürleştirir. Ancak bugün cemaat adına söz söyleyen ne kadar önemli isim var ise, ya da onlar sözcülüğünü yapan ne kadar yayın organı var ise, bu çeteye sonuna kadar destek veriyor. Demek ki arzu edilen noktada değil. Ancak zamanını ve parasını emeğini bu hizmete adadığını düşünenler yavaş yavaş kendilerini çekmeye başladılar. Bunların bir kısmı bize 30 Mart'ta bize oy vermişti. İnşallah bu kesimin 10 Ağustos'ta da ciddi bir şekilde oy vereceklerini düşünüyorum. %50 civarında tabanında bir ayrışma olduğunu kaba taslak söyleyebiliriz.

AYDIN DOĞAN NEDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUYOR?

Tayyar "paralel yapı" tarafından hukuksuz olarak dinlenen Aydın Doğan'ın bu durumla ilgili suç duyurusunda bulunmamasını, bulaştığı karışık işlerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla olduğunu iddia etti.

YASA DIŞI DİNLEMELERİ TEDİT VE ŞANTAJ OLARAK KULLANDILAR
 
İlginç bir iddia ortaya çıktı. Ünlü işadamları yasadışı işlemlerle dinlenmişler. Bunlardan bir tanesi Aydın Doğan, Leyla Alaton.. Peki bunların şuana kadar çıkıp mahkemeye gitmesi, suç duyurusunda bulunmamalarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Karışık işlere bulaşırsanız eğer mahkeme sonrası haklı çıksanız bile o karışık işlerinizin deşifre olmasını istemeyebilirsiniz. Zannediyorum ki bunların kamuoyunda tartışılmasını çok doğru bulmuyorlar. Zaten cemaati güçlü ve etkili kılan neydi? Onları dinleyerek elde ettikleri özel bilgileri tehdit ve şantaj aracı olarak kullanabilmeleriydi. Zannediyorum ki o eski tehdit ve şantaj unsuru olan dosyaların açılmasını istemiyorlar.