BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Cemaat operasyonunda ikinci dalga geliyor!

Cemaatçi polislere yapılan sahur operasyonun ardından ikinci dalganın kime yapılacağı merak konusu oldu. Sabah gazetesi yeni operasyonun kimlere yapılacağını manşetinden duyurdu.

Abone ol

Cemaatçi polislere yönelik dün, 22 şehirde operasyon yapıldı. Polis müdürleri de dahil 99 isim gözaltına alındı.

Peki, cemaat operasyonları nasıl devam edecek? Sabah gazetesi bu soruya manşet haberiyle yanıt verdi.


SIRADA YARGI MI VAR?

Sabah gazetesinde yer alan habere göre operasyonun ikinci ayağında cemaatçi yargı mensupları gözaltına alınacak. Konuyla ilgili olarak yer alan haber şöyle:

SIRADA 17 VE 25 ARALIK'IN MİMARLARI VAR 

Sözde Tevhid ve Selam örgütü bahanesiyle Başbakan Erdoğan da dahil üst düzey devlet yetkililerini dinleyip casusluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan emniyet görevlilerinin ardından, 17 ve 25 Aralık'taki darbe girişiminin mimarlarına da operasyon düzenlenmesi bekleniyor.

EMNİYET AYAĞI TAMAM

SABAH, önceki gün, manşetinde paralel yapının hükümete yönelik son darbe girişiminin Tevhid ve Selam örgütü soruşturması olduğunu gündeme getirmişti. Bu soruşturma kapsamında hayali bir örgütle devlet yetkililerini dinleyip casusluk yaptıkları öne sürülen emniyet görevlilerine dün operasyon yapıldı.

YENİ OPERASYONLAR GELİYOR

Önümüzdeki günlerde ise 17 ve 25 Aralık'ta hükümeti hedef alanlara yönelik operasyonlar yapılması bekleniyor. Bu darbe girişimlerinin boşa çıkarılmasının ardından emniyet ve adliyede birçok atamalar yapılmış, devlet içinde paralel bir yapılanma oluşturdukları belirlenen hakim, savcı ve emniyet görevlilerinin yetkileri kaldırılmıştı. Bir kısmı açığa alınan bu kişiler hakkında da casusluk faaliyeti içinde yer aldıkları gerekçesiyle soruşturma yürütülüyor.

ekran-resmi-1435-09-26-10.10.11-am.png