BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  MEDYA

Cemaat okulunda seks skandalı! Yeni Şafak yazarı uçtu!

Yusuf Kaplan'ın bu yazısı bomba etkisi yaratacak! Cemaat okulunda seks skandalı mı yaşandı?

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan cemaat medyasının kendisini hedef alan haberlerine cevap vereyim derken ortalığı karıştıracak bir iddiayı yazısına taşıdı!

Uganda kanaat önderi Dr. Şeyh Anes Abdunoor Kaliisa ile yaptığı görüşmede cemaat okullarının bölge insanını değil Hıristiyanları tercih ettiğini söylediği sözlerini köşesine taşıyan Kaplan cemaat medyasının kendisini yalanlayan haberine tepki gösterdi.

Kaplan yazısında bombayı patlattı ve cemaat okulunda seks skandalı yaşandığını söyledi. Bu yazıyla kavga daha da büyüyecek!

'Şebeke' medyası, 'Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın yalan haberi çok fena yakalandı. Uganda'daki Türk okullarını karalayayım derken kendini rezil etti'
diyerek beni 'yalan haber mimarı' ilan etti ve klonlanmış, sürü mantığıyla hareket eden ruhsuz twitter savaşçılarını baltalarına sarılmaya davet etti!

Bir yerden düğmeye basıldı ve sürüler hâlinde saldırıya geçtiler!

ALLAH'TAN KORKMUYOR MUSUNUZ?

Bu kadar ahlâksızlığa pes doğrusu! Ben yalan söyleyecek adam mıyım! Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz siz!

Ben, her ne suretle olursa olsun, okulları veya cemaati ya da hoşlanmadığım birilerini karalamak için kalem oynatacak, yalan söylemeye kalkışacak, kalemini 'satacak' pespaye bir adama benziyor muyum?

Allah'tan korkmuyor musunuz siz?

Gerçekten korkulur sizden!

Beni yalanla, dolanla, kaset şantajlarıyla, fişlemelerle, iğrenç dinlemelerle ilkel bir saldırıya geçen, küresel şer güçlerin ve şebekelerin şebekliğini yapan şebekenizin adamlarıyla karıştırdınız galiba!

Sizi muhatap alıp da size cevap vermek bile züldür benim için!

Ama 'vur-kaç' taktiğiyle yaptığınız saldırı öylesine iğrenç ki, bu iğrençlik karşısında sessiz kalmam imkânsız!

CEMAAT OKULLARI HIRİSTİYANLARI BAĞRINA BASIYOR

Hâdiseyi biliyorsunuz: Uganda'dan önemli kanaat önderlerinden Dr. Şeyh Anes Abdunoor Kaliisa'yla görüşmüştük Uganda ziyaretimiz sırasında.

Cemaatin okullarıyla ilgili söylediği tek bir cümleyi yazıma almıştım: 'Bu oluşumun okulları, Uganda şartlarında çok pahalı olan okul paralarını ödeyemedikleri için bizim çocuklarımızı kaldırıp atıyor. Hıristiyanları bağrına basıyor.'

Yazdığım bu sadece.

BİLDİKLERİMİ YAZSAYDIM, SOKAĞA BİLE ÇIKAMAZDINIZ!

Ama yazdığım, bana söylenenlerin sadece bir cümlesi. Daha neler neler söyledi hem Kaliisa hem de konuştuğumuz diğer entelektüeller, kanaat önderleri. Fakat ben daha fazlasını yazmaya gerek duymadım.

İnanın birinci el kişilerden duyduklarımı yazsaydım, yer yerinden oynardı.

ŞEBEKENİN OKULUNDA SEKS SKANDALI 

Mesela şebeke'nin okullarındaki seks skandalını yazmayı kendime yediremedim!

Peki, böyle bir durumda siz ne yapardınız, söylemek bile gerekmiyor, değil mi? Yapmadığınız iğrençlik kalmazdı!

Masum insanları, özel, masum konuşmalarını şantaj olarak kullandığınızı düşününce böylesine iğrenç bir skandalı yakalıyor olsaydınız, yapacaklarınızı tahayyül bile edemiyorum!

Bu konuda daha fazla konuşmak ve Uganda'lıları buradaki çatışmaya malzeme yapmak istemiyorum.

Ama şebeke, ahlâksızlıkta sınır tanımadığı ve herkesi, kendi çıkarları için tepe tepe kullanmaktan haya etmediği için, güya, Dr. Kaliisa'yla görüşmüş ve bu görüşmenin orijinal sesini vermeden, ne olduğu, kime ait olduğu belirsiz bir haber metni giydirmişler!

O haberin orijinal metnini yayınlamadığınız sürece, Dr. Kaliisa'nın söylediğini söylediğiniz sözlerin kendisine ait olduğuna kimseyi inandıramazsınız!

Şebekenizin klonlanmış, ruhsuz twitter savaşçılarının beynini yıkamaktan başka bir işe yaramaz bu yaptığınız!

REZALETİN BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ!

Şu rezalete bakar mısınız: 'Vurun abalıya!' mantığıyla yaptığınız pespaye haberiniz, ilk cümlesinden itibaren yalanla başlıyor: 'Yusuf Kaplan'ın yalan haberi çok fena yakalandı' demişsiniz.

Ben haber filan yapmadım; haberci filan da değilim! Dr. Kaliisa'dan yaptığım alıntı, yazımın içinde geçen bir cümleden ibaret sadece.

Dr. Kaliisa'nın bu sözü aynen söylediğine iki arkadaş daha bizzat şahit: Serhat Orakçı kardeşim ve İmam Kasozi.

Öte yandan, sizin Dr. Kaliisa'yı tehdit edip etmediğinizin garantisi yok.

CEMAATLERİN KASEDİNİ YAPIYORSUNUZ! 

Garantisi yok; çünkü gittiğim bütün Afrika'da ülkelerinde, Türkiye'den oraya hayır çalışmaları yapmaya giden cemaatlerin, oluşumların, hayır kurumlarının bile kasetlerini yapmışsınız!

Sahi, sırf Allah rızası için Afrikalarda hizmet eden cemaatlerin, oluşumların, hayır kurumlarının kasetlerini ne diye yapıyorsunuz? Kafayı mı yediniz siz?

YUSUF KAPLAN YAZILARI