BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Cemaat okulu yeşil alan olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaba inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji'nin arsasına el koyup yeşil alana çevirdi.

Abone ol

Cemaat-Hükümet kavgasının ardından, AK Partili belediyelerin daha önce onay verdikleri eğitim projelerini bir bir durdurdukları iddia ediliyor.
İstanbul’da son dönemde cemaate ait eğitim kurumlarının arazi ve inşaatlarına belediyeler tarafından ilginç müdahaleler yapılıyor. Zaman gazetesinin haberine göre, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde inşaatı süren Fetih Öğretim İşletmeleri’ne ait Fatih Koleji arsası yeşil alan ilan edildi.

ARSA, 2009'DA 5 MİLYON 242 BİN LİRAYA SATILDI

2004 yılında hazırlanan Gaziosmanpaşa TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı’nda söz konusu parsel, eğitim (ilköğretim) alanı olarak belirlenmişti. 6 bin 931 metrekarelik arsa Fetih Öğretim İşletmeleri tarafından 7 Temmuz 2009’da yapılan ihalede 5 milyon 242 bin liraya satın alındı. Geçen yıl da inşaata başlandı.

RUHSATLI İNŞAATI MÜHÜRLEYİP, YEŞİL ALAN İLAN ETTİLER 

Kolej inşaatının son katına geldiğinde, Gaziosmanpaşa Belediyesi zabıtaları 21 Nisan 2014 tarihinde hiçbir aykırılık bulamamalarına rağmen inşaatı mühürledikleri iddia edildi. Belediye, ruhsatlı şekilde inşaatına başlanan arsanın yeşil alan ilan edilmesi için 6 Haziran’da Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etti. 


ARSA SAHİBİNDEN MUVAFAKATNAME ALINMADI

İmar Komisyonu’nda, bu sene eğitime başlaması hedeflenen okulun arsası yeşil alan ilan edildi. Ancak, bir arsanın yeşil alan olabilmesi için tapu sahibinden muvafakatname ya da İSKİ ve UKOME ile Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü gibi en az üç kurumdan görüş alınması gerekiyor. Fakat kararda bu görüşlerin hiçbiri yok.

DEPREMDE TOPLANMA ALANI İLAN EDİLDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, okul arsasını ilçe sınırlarında muhtemel bir deprem sırasında tek toplanma yeri olarak belirledi. Belediye Meclisi kararında yeşil alana dönüştürülen parselin altında otopark yapılabileceği de yer alması dikkat çekici. Belediyenin kaba inşaatı bitme safhasına geldiği halde yeşil alana çevirdiği arsanın hemen yanında ise içerisinde 30’ar katlı 5 gökdelenin de bulunduğu 2 bin 500 konutluk Venezia projesi yapılıyor.